UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-05-03 11:25

Egyedüliként hibátlan az ifjúsági leány kézilabda-bajnokságban a Ferencváros

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt százszázalékos mérleggel áll az ifjúsági leánybajnokság Keleti csoportjának élén az FTC együttese, amely párhuzamosan a felnőtt NB I/B felsőházában is szerepel.

Közeledik a végjáték az ifjúsági kézilabda-bajnokságban, és ha a tabellára pillantunk, azt látjuk, csak a Ferencváros leányegyüttese őrizte meg a százszázalékos mérlegét az eddigi huszonnégy forduló alatt. A zöld-fehérek így természetesen akár a bajnoki aranyéremre is esélyesek lehetnek, a csapat vezetőedzőjét, Simics Juditot kérdeztük az évad hátralévő részéről. „Most már matematikailag is a négyes döntőben vagyunk, ezért a következő mérkőzéseken nyugodtan készülhetünk. Büszkén mondhatjuk, hogy mi vagyunk a regnáló bajnokok, hiszen az elmúlt két évben az egészségügyi helyzet miatt nem tartották meg a Final Fourt. A lányok nagyon ki vannak éhezve erre az eseményre, és természetesen szeretnénk megvédeni a címünket.”

Az FTC ifjúsági csapata az utánpótlás-bajnokságban és az NB I/B-ben is remekül szerepel Forrás: FTC Kézilabda Akadémia
Az FTC ifjúsági csapata az utánpótlás-bajnokságban és az NB I/B-ben is remekül szerepel Forrás: FTC Kézilabda Akadémia
A zöld-fehérek U19-es együttese a korosztályos liga mellett a felnőtt NB I/B-ben is szerepel, amelyben az alapszakaszt követően a felsőházba került, így már kijelenthető, hogy megőrizte másodosztályú tagságát. „A kiöregedő és a feljövő játékosok miatt szinten minden szezonban új csapatot kell építeni, és közben olyan felnőttcsapatokkal versenyzünk, amelyek viszonylag állandó kerettel szerepelnek évek óta. Ez mindig nagy kihívás, én minden évben kicsit félve indulok neki, hogy vajon tudjuk-e teljesíteni az általunk kitűzött célokat. De most már nem szeretnék többet vészmadár lenni, mert a lányok rendre pozitívan cáfoltak rá a félelmeimre, ugyanis nagyon gyorsan felveszik ezt a tempót, és ismét szép eredményt értünk el a felsőházba kerülésünkkel.” Az FTC utánpótláscsapatainál persze nem minden az eredményesség, sőt: van, amit annál sokkal fontosabbnak tartanak. „Az elsődleges célunk, hogy olyan kézilabdázókat neveljünk, akik aztán a felnőttmezőnyben is megtalálják a helyüket; ezért is fontos, hogy olyan bajnokságban induljunk, ami kihívást jelent a gyerekeknek. Mindig nagy öröm, amikor akár itt a Népligetben látok ellenfélként olyan élvonalbeli játékosokat, akik egykor itt, a Ferencváros ifjúsági csapatában nevelkedtek. Ehhez az is fontos, hogy nyugodtan dolgozhatunk a klubban, nem kell mindig mindent megnyernünk, fontosabb, hogy a fiatalok pályafutását egyengessük.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.