UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-05-03 18:08

Kosárlabda: kialakult az országos döntő mezőnye a serdülőbajnokságokban

Az elmúlt hét végén az utolsó főtáblás fordulót rendezték az U14-es fiú és a leány kosárlabda-bajnokságban egyaránt, ezzel eldőlt, hogy melyik nyolc csapat lehet ott a májusi országos döntőben.

Az NKA Pécs U14-es fiúcsapata Forrás: ratgeberakademia.hu
Az NKA Pécs U14-es fiúcsapata Forrás: ratgeberakademia.hu
A nyolcas döntő első négy helye már korábban elkelt a serdülő kosárlabda-bajnokságokban. A fiúk mezőnyében az NKA Pécs, a Vasas Akadémia, a Budapesti Honvéd, és az Oroszlányi SE Lions, míg a lányok között a Szegedi KE, a BEAC-Újbuda, a DVTK Akadémia, illetve Csata DSE együttesei biztos finalistaként várhatták a főtáblás küzdelmek múlt hét végi, záró fordulóját. Az említett négy-négy csapat egymás ellen játszott – gyakorlatilag tétnélküli – csoportmeccseket. A fiúknál az NKA Pécs (3–0) nyerte a kvartettet a Pasaréti Sportcentrumban, és veretlenül várhatja a döntőt. A lányok tornáján a Szeged végzett az első helyen (3–0) a Tüskecsarnokban. A fennmaradó országos döntős helyekért szombaton és vasárnap további nyolc-nyolc alakulat csatázott két-két négyesben.
A szegedi serdülő lányok jó formában várhatják az országos döntőt Forrás: Szegedi KE
A szegedi serdülő lányok jó formában várhatják az országos döntőt Forrás: Szegedi KE
A fiúbajnokság egyik ilyen csoportjában a Szombathelyi Sportiskola és a Kecskemét zárt az első két helyen Székesfehérváron, ezzel kiharcolva a legjobb nyolcba kerülést; a Bajai Bácska FKE és a Dávid Kornél KA a B döntőben folytathatja. A másik ágról a Kaposvári SI Delfinek és a Zsíros Akadémia jutott be a legjobbak közé, megelőzve a Körmendi Törpördögöket, illetve a Cívis KK Debrecent a kőbányai fordulóban. Eközben a lányok mezőnyében – a papírformának megfelelően – a Vasas és az NKA Pécs csatlakozott az első négyhez Pécsen, így a két csoportellenfelük, a Zsíros Akadémia és Széchenyi KA a 9-16. helyért küzdhet az évad végén. A szekszárdi tornán az utolsó két pozíciót a Darazsak Sportakadémia és a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd kaparintotta meg a harmadik Dávid Kornél KA és a negyedik Kanizsa DKK előtt. (Az U14-es fiúbajnokság részletes eredményei ITT, a lányoké ITT érhető el.)

SERDÜLŐ FIÚBAJNOKSÁG, ORSZÁGOS „A" DÖNTŐ: NKA Pécs Vasas Akadémia Budapesti Honvéd MVM-OSE Lions Szombathelyi Sportiskola KA Kecskeméti KA KASI Delfinek Zsíros Akadémia Kőbánya SERDÜLŐ LEÁNYBAJNOKSÁG, ORSZÁGOS „A" DÖNTŐ: Szegedi KE BEAC-Újbuda KA DVTK Akadémia Csata DSE Vasas Akadémia NKA Pécs Darazsak Sportakadémia Atomerőmű KSC Szekszárd

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.