UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-05-06 16:24

A nyár végén Limában rendezik a junior úszó-világbajnokságot

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) hivatalos honlapján jelentette be, hogy Peru fővárosában, Limában tartják augusztus 30. és szeptember 4. között a junior-világbajnokságot, amelyre több, mint hatszáz versenyzőt várnak.

A 8. junior úszó-világbajnokságot eredetileg 2021-ben tartották volna meg Kazanyban, aztán az olimpia halasztása miatt a viadalt egy évvel eltolták. Az idén pedig Oroszország ukrajnai inváziója miatt változott a helyszín, így kapta meg a perui Lima a rendezés jogát.

Pádár Nikolett a magyar csapat egyik húzóembere lehet Limában is Fotó: Kovács Anikó/MTI
Pádár Nikolett a magyar csapat egyik húzóembere lehet Limában is Fotó: Kovács Anikó/MTI
A viadalon a fiúk mezőnyében 15-18, a lányok között a 14-17 éves sportolók indulhatnak, a szervezők több mint száz ország fiataljait várják a háromezer néző befogadására alkalmas Videna Aquatic Centerbe, amely korbábban már Pánamerikai játékoknak és a női vízilabda Világligának is otthon adott. A junior-világbajnokságot először 2006-ban tartották meg Rio de Janeiróban, aztán Monterrey (2008), Lima (2011), Dubaj (2013), Szingapúr (2015), Indianapolis (2017) és legutóbb 2019-ben Budapest volt a rendező. Az idei vb augusztus 30. és szeptember 4. között lesz, ami az úszóknál már eléggé a szezon végének számít, előtte júliusban Bukarestben rendezik a junior Európa-bajnokságot, de a legjobb fiataloknak jelenésük lesz a budapesti felnőtt vb-n és a római felnőtt Eb-n is. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.