UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-05-06 17:41

Sportlövészet: Fábián Sára értékes ezüstérmet szerzett a Masped Cupon

A 20 éves Fábián Sára a második helyen végzett az 1. Masped Shooting Cup elnevezésű nemzetközi sportlövőviadal 10 méteres légpisztoly versenyszámában.

A második versenynapon sem maradtak a magyar versenyzők érem nélkül az 1. Masped Shooting Cup elnevezésű nemzetközi sportlövőversenyen – számol be a hazai szövetség.

Fábián Sára értékes ezüstérmet szerzett a Masped Cupon Forrás: MSSZ
Fábián Sára értékes ezüstérmet szerzett a Masped Cupon Forrás: MSSZ
A budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló eseményen a nők 10 méteres légpisztoly versenyszámában Major Veronika és juniorkorú, 20 éves Fábián Sára is bejutott a nyolcas döntőbe. Előbbi 577 körrel az első helyen, míg utóbbi 572 körrel ötödikként. Major Veronika aztán a finálé első, kiesés szakaszában 144.4 körrel hetedik lett. Fábián Sára viszont a döntőben nagyszerűen lőtt, és 247.9 körös teljesítménnyel az első helyen zárt, és lőhetett az aranyéremért a második szerb Brankica Zariccsal (247.2). Az aranymérkőzésen a korosztályos világbajnok szerb magabiztosan, 16–4-re nyert, de a fiatal magyar versenyző – négy hónapnyi kihagyás után – így is kiválóan szerepelt. „Az alapverseny egyenletes volt, a végét leszámítva – mondta az ezüstérmes. – Technikailag összeszedetten lőttem. Ahhoz képest, hogy novemberben versenyeztem legutóbb, az 572 kör jó eredménynek számít. A döntő remekül sikerült egészen az aranymeccsig, bár nem vagyok szomorú az ezüstérem miatt.” A magyarok eddig egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a 18 országot felvonultató eseményen. Csütörtökön a 19 éves Mészáros Eszter a 10 méteres légpuska versenyszámban állhatott dobogóra. A győztes az utánpótláskorból (melyet az idéntől születési dátumhoz kötnek) néhány napja kiöregedő Dénes Eszter lett, miután a döntőben a lengyel Aneta Stankiewicz ellen nyert 16–10-re. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon