UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-05-07 11:40

Labdarúgás: a szlovákok elleni győzelemmel zárt Lengyelországban az U15-ös válogatott

A Sándor György vezette U15-ös labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte a szlovákokat a lengyelországi nemzetközi torna utolsó játéknapján, és a harmadik helyet szerezte meg Ostródában.

Az U15-ös válogatott az első két játéknapon alulmaradt a finnekkel, majd a házigazda lengyelekkel szemben is az Ostródában rendezett nemzetközi tornán, de az utolsó, pénteki mérkőzésre sokat javult a magyar csapat teljesítménye, és a szlovákok ellen megérdemelt győzelmet aratott.

Győzelemmel fejezte be a lengyelországi tornát az U15-ös válogatott Forrás: MLSZ
Győzelemmel fejezte be a lengyelországi tornát az U15-ös válogatott Forrás: MLSZ
A Magyar Labdarúgó Szövetség beszámolója szerint végig Sándor György együttese diktálta a tempót, nagy iramban, jelentős labdabirtoklási fölényben futballozott, és a mieink sokszor megbontották a harciasan futballozó szlovákok védelmét. A gól nélküli első félidőt követően gyorsan megszerezték a vezetést, a 41. percben Oros-Kovács Benedek volt eredményes, majd Miskolczi Domonkos duplázta meg az előnyt. A szlovákok szépítettek ugyan, de a magyar győzelem nem forgott veszélyben, pláne miután a 79. percben Mondovics Kevin megszerezte a mieink harmadik gólját is, és ezzel kialakította a 31-es végeredményt, így a válogatott a harmadik helyen zárta a tornát. „Ez volt a korosztály első nemzetközi tornája, és egyben az első külföldi túrája is, a csapat négy nap alatt három mérkőzést játszott le, ami komoly terhelést jelentett a kerettagok számára – mondta a torna végén az mlsz.hu-nak Sándor György. – Az első két mérkőzésen a játékosok megtapasztalhatták, hogy a bátor játék, a felvállalt labdakihozatalok egyben nagy kockázatot is jelentenek, hiszen labdavesztés esetén pillanatok alatt nehéz helyzetbe kerülhetünk. A játékosok most megtanulhatták, hogy a rizikót felelősséggel kell felvállalni, és hiba esetén jól kell reagálni a nehéz szituációkban. Ez a szlovákok ellen már szinte tökéletesen működött, minden szempontból sokat javultunk az első két mérkőzéshez képest, és ezt az eredmény is tükrözte. Az első két mérkőzésen többet hibáztunk, ezért túl sok gólt kaptunk, de játékban ezeken a mérkőzéseken sem estünk vissza, végig a kitűzött alapelveket betartva futballoztunk, az utolsó meccsen sikerült olyan teljesítménnyel zárni a tornát, ami bizakodásra adhat okot a jövőre nézve."

Magyarország–Szlovákia 3–1 (0–0) Magyarország: Fodor-Papp Tamás - Tóth Bence, Balogh Máté, Kiss Bálint, Bencsetler Máté - Németh Hunor, Komlósi András, Mondovics Kevin - Csucsánszky Zoltán (Miskolczi Domonkos, 39.), Szép Márton (Együd Barnabás, 68.), Oros-Kovács Benedek (Kun Ákos, 78.) Gólszerzők: Oros-Kovács, Miskolczi, Mondovics

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.