UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-05-08 11:36

Labdarúgás: bajnok az MTK Budapest az U19-es A-csoportban

A szombati, Győr elleni győzelmével az MTK Budapest labdarúgócsapata bebiztosította az U19-es kiemelt bajnokság A-csoportjának megnyerését, így a fővárosi klub címvédést ünnepelhetett.

A tavalyi bajnoki címe után ismét az MTK Budapest korosztályos együttese nyerte meg az U19-esek kiemelt bajnokságának A-csoportját. A fővárosi fiatalok a 2021-22-es kiírás tavaszi, 11. fordulójában az ETO FC Győrt fogadták hazai pályán. A korábban Horváth Dávid (aki az utolsó körök során a klub NB I-es csapatát vezeti) által irányított MTK-sok a mindössze 16 éves Barkóczi Benedek duplájának köszönhetően 2–1-re verték a győrieket, és mivel a Puskás Akadémia döntetlent játszott az Újpest ellen, így matematikailag is bebiztosították az újabb bajnoki elsőségüket.

Három fordulóval a vége előtt bajnoki címet ünnepelhet az MTK Budapest U19-es csapata Forrás: sandorkaroly.hu
Három fordulóval a vége előtt bajnoki címet ünnepelhet az MTK Budapest U19-es csapata Forrás: sandorkaroly.hu
Az MTK az eddigi tavaszi mérkőzéseken mindössze két alkalommal veszített pontot, kilenc siker mellett. A mérkőzés után Balogh Béla megbízott vezetőedző nyilatkozott a klub honlapjának. „A Győr az első félidőben megszerezte a vezetést, de ekkor sem éreztem pánikot, a semmiből született az a találat. Mi domináltunk, nyomtunk, járattuk a labdát. Amit kértem, megvalósították a srácok, csak az utolsó mozzanatokba csúszott némi hiba. Összességében kézben tartottuk a meccset, csak a hajrával kapcsolatban van egy kis hiányérzetem, hiszen kinyílt az ellenfél, amit nem tudtunk megbüntetni és amikor nyugtatni kellett volna a játékot, akkor meg rohantunk előre. Le a kalappal a csapat egész éves munkája előtt, gratulálok nekik a bajnoki címhez, de mi hosszútávban gondolkodunk, ahhoz pedig minden egyes meccsen száz százalékban oda kell tenned magad, szituációtól függetlenül, ezúttal sem kértem mást.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.