UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-05-09 16:27

Cselgáncs: összesen tíz érmet szereztek a magyar fiatalok Szarajevóban és Bukarestben

A múlt hét végi szarajevói felnőtt és a bukaresti ifjúsági Európa-kupán is sikeresen szerepeltek a magyar cselgáncsozók, akik a két eseményen összesen tíz érmet ünnepelhettek.

Sűrű szombati és vasárnapi program várt a magyar utánpótláskorú cselgáncsozókra a múlt héten, ugyanis két versenyen is érdekeltek voltak: az idősebbek a szarajevói felnőtt Európa-kupán álltak tatamira, míg az ifik a bukaresti Ek-versenyen bizonyíthatták a tudásukat – amit meg is tettek.

Vég Zsombor (balról a második) mind a négy meccsét ipponnal nyerve lett aranyérmes Forrás: EJU / judoinfo.hu
Vég Zsombor (balról a második) mind a négy meccsét ipponnal nyerve lett aranyérmes Forrás: EJU / judoinfo.hu
A Bosznia-Hercegovinában rendezett megméretésen a felnőttmezőny sem okozott problémát a fiataloknak: a magyar csapat három arany-, egy ezüst- és egy bronzérméből az összeset utánpótláskorú dzsúdós érte el. Pályafutása során először tudott Európa-kupa érmet szerezni, s mindjárt a legfényesebbet hozta el Tóth Botond (21 éves, 73 kg, MTK Budapest), felnőtt Európa-kupán már a második aranyérmét szerezte Tóth Benedek (21 éves, 73 kg, MTK Budapest), egy ezüst után Szarajevóban a dobogó legfelső fokára állhatott Vég Zsombor (20 éves, 100 kg, Ceglédi VSE). A felnőttek között első Európa-kupa érme egy ezüst lett Feczkó Csanádnak (22 éves, 60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE) és egy szépen csillogó bronz Varga Brigittának (20 éves, 63 kg, MTK Budapest). Magyarország az eredményével az éremtáblázat első helyén végzett.
Kollár Sebestyén (a dobogón balról a második) arany-, míg Raffay Barnabás (jobbról) bronzérmet szerzett az 50 kilogrammosok között Forrás: EJU / judoinfo.hu
Kollár Sebestyén (a dobogón balról a második) arany-, míg Raffay Barnabás (jobbról) bronzérmet szerzett az 50 kilogrammosok között Forrás: EJU / judoinfo.hu
A bukaresti ifjúsági Európa-kupán sem voltak kevésbé sikeresek a magyar indulók. A viadalon az 50 kilogrammos Kollár Sebestyén triplázni tudott, a Ledényi Judo Iskola ifjúsági Eb-bronzérmes növendéke Zágráb és Teplice után az idei harmadik Európa-kupa aranyérmét szerezte meg. A torna másik magyar aranyérmét Major Ádám (BHSE) jegyezte, aki a 60 kilogrammosok között Zágrábban és Teplicében a dobogó alsó fokára állhatott, Bukarestben azonban övé lett a legfényesebb érem. Ezüstérmet szerzett Kenderesi Péter (90 kg, Pécsi VSK) és Bognár Inez (57 kg, BHSE), bronzérmes lett Raffay Barnabás (50 kg, Ledényi JI), a pontszerző ötödik helyen végzett Kollár Ágoston (50 kg, Ledényi JI), Csányi Tamás (73 kg, Szegedi JSE), Szeleczki Szabina (44 kg, Ceglédi VSE) és Ódor Veronika (+70 kg, Budaörsi SC), amíg Túri Alex (+90 kg, Szatymaz) a hetedik helyezés szerezte meg súlycsoportjában – írja a judoinfo.hu. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.