UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-05-09 18:05

Kiharcolta a bennmaradást története első férfi NB I-es szezonjában a Nemzeti Kézilabda Akadémia

A hétvégi, Fejér B.Á.L.-Veszprém felett aratott sikerével immár biztos, jövőre is a férfi élvonalban szerepelhet az utánpótláskorúakra építő NEKA gárdája.

A remek ősz után májusig kellett várni a fiatalokkal felálló Nemzeti Kézilabda Akadémia győzelmére a férfi NB I-ben. A balatonbogláriak hazai pályán a félidei ötgólos hátrányt követően 28–25-re múlták felül a Magyar Kupa-ezüstérmes Fejér B.Á.L-Veszprém gárdáját, ami azt is jelenti, biztosan élvonalbeliek maradnak.

A bennmaradás kiharcolását követően valószínűleg nem marad hiányérzet a NEKA játékosaiban Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
A bennmaradás kiharcolását követően valószínűleg nem marad hiányérzet a NEKA játékosaiban Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Sótonyi László együttese – ahogyan a roppant fiatal gárdától várható volt – hullámzó szezon végéhez közeledik. A hullámhegyeket a bajnokság elején, az ősszel élte meg a társaság, amikor valósággal berobbant az NB I-be. Akkor így fogalmazott a mester az előttük álló feladatokkal kapcsolatban: „Ugyanúgy mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, és annak megfelelően teljesítenünk, hogy a végén senkiben ne maradjon hiányérzet. Szoknunk kell ezt a bajnokságot, továbbra is azt mondom, hogy nagyon nehéz, nagyon-nagyon nehéz és szinte lehetetlen küldetések állnak előttünk.” A szintén az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott M4 Sporton látható Jövünk! magazin is foglalkozott a bogláriak pazar szezonjával. Akkor Temesvári Gábor és Palasics Kristóf mondta el, mekkora fejlődési lehetőség előtt áll a csapat. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.