UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-05-10 15:52

Kialakult az évad végi Final Four mezőnye a serdülő leány kézilabda-bajnokságban

Az alapszakasz vége előtt két fordulóval kijelenthető, hogy mely négy csapat szállhat harcba a szezon végén a bajnoki aranyéremért a serdülő leánybajnokságban: nyugatról a NEKA és az Érd, keletről az FTC és a DVSC jutott a négyes döntőbe.

Akadnak korosztályos kézilabda-bajnokságok, amelyekben még kiélezett a versenyfutás a Final Fourt érő helyek valamelyikéért, de a serdülő leánybajnokság ezúttal nem ilyen. Mindkét csoportban jelentősen elhúzott üldözőktől az első két-két helyezett, így az alapszakasz utolsó heteiben nyugodtan készülhet a négyes döntőre. Az egyetlen százszázalékos együttest, csak úgy, mint az ifjúságiak között, a Keleti csoportban találjuk, és ezúttal is a Népligetben kell keresni azt. Az FTC huszonnégyből huszonnégy mérkőzést nyert, így nem lehet kérdés, első helyezettként jut a végjátékba. A Debrecent sem fenyegeti már semmiféle veszély, amely a papírformának megfelelően szintén ott lesz a legjobbak között.

Magabiztosan jutott a serdülőbajnokság négyes döntőjébe a NEKA Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Magabiztosan jutott a serdülőbajnokság négyes döntőjébe a NEKA Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Nyugaton nem sok kellett volna a hibátlan mutatóhoz a NEKA együttesének sem, amely egyetlen vereségét márciusban szenvedte a Nemesvámos otthonában. Ezzel együtt sem férhetett hozzá kétség, hogy a bogláriak a mezőnyből kiemelkedve az élen zárnak, a második helyezett azonban meglepetésre ezúttal nem a Győr vagy a Szombathely, hanem az Érd lett – méghozzá jelentős előnnyel a harmadik-negyedik helyezetthez képest.

Serdülő leány kézilabda-bajnokság (24 forduló után) A Nyugati csoport élmezőnye: 1. NEKA 46 pont, 2. Érd 43, 3. Győri ETO KC II 34, 4. Dunaújváros 33, 5. Győri ETO KC 28 (+50), 6. Siófok 28 (+17) A Keleti csoport élmezőnye: 1. FTC 48, 2. DVSC 43, 3. Vác 37, 4. Szegedi NKE 32, 5. Dunakanyar KA 31, 6. Békéscsaba 21

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.