UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2022-05-10 19:38

Sakk: bronzérmet szereztek a fiatalokkal felálló magyar csapatok a Mitropa-kupán

Az egyaránt három utánpótláskorú játékossal felálló férfi- és női sakkválogatott is bronzérmet szerzett a Korzikán rendezett Mitropa-kupán.

A magyar férfi- és a női válogatott is bronzérmet szerzett a közép-európai válogatottak hagyományos sakkversenyén, a Mitropa-kupán, soraiban több tinédzserrel.

A bronzérmes férfiválogatott Forrás: Magyar Sakkszövetség
A bronzérmes férfiválogatott Forrás: Magyar Sakkszövetség
A korzikai megméretésen férficsapatban a rutinos Erdős Viktor és Németh Miklós mellett ott volt a 19 esztendős Kozák Ádám, a 16 éves Csiki Endre, valamint a csupán 15 éves Pásti Áron. A válogatott a kilenccsapatos viadalon a franciák és a szlovákok mögött 18 ponttal a harmadik helyen végzett. A fiatalok közül Kozák minden meccsen szerepelt és 4 pontot szerzett, Csiki öt mérkőzésen 2, Pásti pedig négy partiból 2,5 ponttal segítette a csapatot.
A bronzérmes női válogatott Forrás: Magyar Sakkszövetség
A bronzérmes női válogatott Forrás: Magyar Sakkszövetség
A női válogatottban a küldöttség legfiatalabb tagja, a 15. születésnapját a verseny ideje alatt ünneplő Gaál Zsóka volt az első táblás játékos. Mellette az utánpótlást képviselte a 16 esztendős Karácsonyi Kata és a 2005-ös születésű Demeter Dorina. Ők Mihók-Juhász Barbarával és Terbe Zsuzsannával alkottak egy gárdát. A női csapatnak a tíz válogatottat felvonultató mezőnyben az utolsó fordulóig megvolt az esélye a legfényesebb éremre, ám végül a lányok is a harmadik helyen zártak 21 pontot kiérdemelve a franciák, valamint szlovénok mögött. Gaál Zsóka minden összecsapáson játszott, és összességében 50%-os teljesítmény nyújtott, hiszen a megszerezhető 9 pontból 4,5-t szerzett. Demeter és Karácsonyi egyaránt öt mérkőzésen volt érdekelt és járult hozzá a sikerhez 3 ponttal. Amint a csapatokat vezető Gonda László a Mitropa-kupa előtt elmondta, a fiataloknak elsősorban a tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás lehetett a célja a rangos versenyen. Mindkettőt elérték. A férfiak részletes eredményei ITT, a nőké ITT érhetők el. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.