UtánpótlásSport
2023. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-05-12 17:13

Birkózás: három érmet, közte két aranyat nyertek az U17-es kötöttfogásúak Iránban

Két arany- és egy bronzérmet, illetve egy ötödik helyezést szereztek a magyar U17-es kötöttfogású birkózók az Iránban rendezett korosztályos nemzetközi versenyen.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kötöttfogású növendékei közül heten, valamint a Budapesti Honvéd sportolói közül ketten képviselték Magyarország színeit az iráni-türkmén határnál elhelyezkedő Szarahsz városában megrendezett Rahim Aliabadi nemzetközi birkózóversenyen – számolt be honlapján a magyar szövetség.

Lévai Levente (pirosban, bal oldalon) és Darabos László (pirosban, jobb oldalon) egyaránt aranyérmet nyert az U17-esek iráni versenyén Forrás: KIMBA
Lévai Levente (pirosban, bal oldalon) és Darabos László (pirosban, jobb oldalon) egyaránt aranyérmet nyert az U17-esek iráni versenyén Forrás: KIMBA
A színvonalas viadalon a Magyar Birkózók Szövetsége alenöke, Bacsa Péter, valamint a KIMBA kurátora, Süle László és szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás is tiszteletét tette. A Szabó Martin és Cifferszky Ákos irányította együttes a teljes iráni mezőny mellett örmény birkózókkal szemben is kipróbálhatta magát az egyhetes tábort követően lebonyolított eseményen. A mieink közül a kadet Eb-ezüstérmes Lévai Levente a 65 kilogrammosok között aratott magabiztos győzelmeket, így a Honvéd fiatalja megérdemelten lett aranyérmes, míg a 110 kilogrammosok súlycsoportjában – a szintén Honvédos – Darabos László bizonyult jobbnak ellenfeleinél. A magyar küldöttség harmadik érmét legkisebb versenyző, a 48 kilogrammos csepeli Fige Levente érdemelte ki, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ugyancsak közel járt a bronzéremhez a szentesi Cseh Balázs is, ám a 92 kilogrammos versenyző végül kénytelen volt beérni az előkelő ötödik helyezéssel.

A magyar versenyzők eredményei: 48 kg: 3. Fige Levente 65 kg: 1. Lévai Levente 110 kg: 1. Darabos László Kiesett: Gáspár Bálint (55 kg), Végh Máté (60 kg), Zóni Dániel (60 kg), Botos Dominik (71 kg), Kovács Olivér (80 kg).

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.