UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-05-14 13:56

Kézilabda: a NEKA és az FTC biztosan ott lesz a serdülő fiúbajnokság négyes döntőjében

Két csapat (Nemzeti Kézilabda Akadémia, FTC) már biztosan az évad végi Final Fourban érezheti magát, a másik két bejutó hely sorsa viszont még nem dőlt el a serdülő fiúbajnokságban.

Két forduló van hátra a serdülő fiú kézilabda-bajnokság alapszakaszából, és még nem dőlt el minden fontos kérdés. Mind a Nyugati, mind pedig a Keleti csoportban kérdéses még a második helyezett, azaz a még egy-egy Final Fourba jutó együttes kiléte.

Keleti bajnokként várhatja az FTC a négyes döntőt Forrás: FTC Kézilabda Akadémia
Keleti bajnokként várhatja az FTC a négyes döntőt Forrás: FTC Kézilabda Akadémia
A kiélezettebb küzdelem nyugaton várható a következő két hétben. A már biztosan első Nemzeti Kézilabda Akadémia mögött a Csurgó és a Veszprémi KKFT folytat nagy versenyfutást, az előbbi egy pontos előnnyel második. A helyzet még érdekesebb, hogy jövő pénteken Csurgón összecsap a két alakulat, alighanem akkor fog eldőlni a különcsata. Keleten dominált az FTC, a zöld-fehérek előnye jelenleg is hatpontos a második helyezett Pick Szegedhez képest. És a Tisza-partiaknak is már csak azon kell izgulniuk, hogy az első vagy a második számú együttesük jut a négyes döntőbe.

Serdülő fiú kézilabda-bajnokság (2 fordulóval az alapszakasz vége előtt) Nyugati csoport: 1. NEKA 46 pont, 2. Csurgó 40, 4. Veszprémi KKFT 39, 4. BFKA-Veszprém 36, 5. Éles KISE 34, 6. Pénzügyőr 25 Keleti csoport: 1. FTC 45, 2. Pick Szeged I 39, 3. Pick Szeged II 36, 4. PLER-Budapest 35, 5. Eger 28, 6. Mezőkövesd 27

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.