UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 27.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-05-15 09:00

Jégkorong: ezüstérmes lett az U16-os leányválogatott a budapesti Európa-kupán

Nagyszerűen szerepelt az U16-os leány jégkorong-válogatott a hazai rendezésű Európa-kupán, három bravúros siker után a döntőben a csehek ellen szenvedett vereséget Mátyásföldön.

Kétszeri halasztás után rendezték meg a héten Mátyásföldön az U16-os leány jégkorongozók Európa-kupáját. A viadalon a kontinens színe-java elindult, nagy öröm, hogy a magyar csapat nem csupán helyt állt, hanem komoly sikereket ért el a nívós mezőnyben.

Bravúrgyőzelmeken keresztül vezetett a magyar válogatott útja az ezüstéremig Forrás: MJSZ
Bravúrgyőzelmeken keresztül vezetett a magyar válogatott útja az ezüstéremig Forrás: MJSZ
Már az első fordulóban sejthettük, hogy sokra lehetett hivatott a tornán Fodor Zoltán együttese, miután szétlövésben legyőzte a finneket. Majd a csoportban újabb két bravúr következett, előbb a németeket 2–0-ra, majd az osztrákokat az utolsó másodpercekben lőtt góllal 2–1-re múlták felül a lányok. A szombat esti fináléban a szintén a legjobbak közé tartozó cseh válogatott várt a mieinkre, amely már túl nagy falatnak bizonyult, a 4–0 vereség pedig azt jelentette, hogy Magyarország ezüstérmes lett az Európa-kupán. Ezt az eredményt pedig alighanem a csapat valamennyi tagja elfogadta volna a torna előtt.

Leány U16-os Európa-kupa, Budapest A magyar csapat mérkőzései: –Finnország 2–1 – szétlövés után, –Németország 2–0, –Ausztria 2–1, –Csehország 0–4

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.