UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-05-15 17:15

Vízilabda: a KSI nagyot fordítva nyerte meg a fiú ifjúsági bajnokságot

A KSI ledolgozta az első negyedben gyorsan összeszedett ötgólos hátrányát, és végül 14–13-ra nyerte meg a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság BVSC-Zugló elleni döntőjét.

Vasárnap a rendező csapat, a BVSC-Zugló és a KSI vívta a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjének aranymeccsét a Laky Károly Uszodában.

A KSI nagyot fordítva nyerte meg a fiú ifjúsági bajnokságot Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
A KSI nagyot fordítva nyerte meg a fiú ifjúsági bajnokságot Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
A mérkőzésen a Létay Krisztián irányította BVSC álomrajtot vett, és a hat perc alatt négy gólig jutó Tátrai Dávid vezérletével gyorsan 6–1-es előnyre tett szert. Az első negyed végére a KSI 6–3-ra jött fel, majd Horváth János együttese folyamatosan dolgozta le a hátrányát. Az egyenlítés a harmadik felvonás elején érkezett meg, amikor Nagy Ákos kiszorított helyzetből parádés ejtéssel juttatta a kapuba a labdát (7–7). Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek, a KSI 9–8-nál vezetett először, de a BVSC is igyekezett erőn felül teljesíteni, és 12–11-es KSI előnynél a csupán 16 éves Balogh Botond két villanása után már megint a zuglóiak álltak jobban egy góllal. Az utolsó percre 13–13-mal érkeztek a gárdák, és bár a BVSC-nek is megvolt a lehetősége a gólszerzésre, végül az egész találkozón kimagaslóan teljesítő két KSI-s ígéret, a Szolnok felnőttcsapatában is pallérozódó Pető Attila és Nagy Ákos hozta össze a mindent eldöntő találatot. A meccs utolsó támadásában Pető megúszott a bal oldalon, majd Nagynak adott keresztlabdát, aki 1.3 másodperccel a végső dudaszó előtt a kapuba vágta azt. Ezzel 14–13-ra nyert KSI. A bronzmeccs is hasonlóan kiélezett csatát hozott. A dobogó legalsó fokára a serdülők között már bajnok Szeged fiataljai állhattak fel, miután ötméteresekkel győzték le az UVSE-t ( 12–12 után büntetőkkel 4–1). A nyolcas döntő ötödik helyéért az FTC a Vasast (12–7), a hetedik helyéért az Eger a Pécs együttesét (14–13) győzte le.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NYOLCAS DÖNTŐ Az első helyért KSI–BVSC-Zugló 14–13 (3–6, 3–1, 5–3, 3–3) Gólszerzők: Pető A., Nagy Á. 3-3, Bede, Szalai, Szépfalvi 2-2, Országh, Iriczfalvi, illetve Tátrai D. 6, Szücs D., Mészáros B., Balogh B. 2-2, Mészáros M. A nyolcas döntő végeredménye: 1. KSI (A bajnokcsapat játékosai: Bede Marcell, Benedek Mór, Danka Benedek, Deák Máté, Gaál Botond, Iriczfalvi Gábor, Kiss Gergely Bálint, Kósi Kelly Dominic, Nagy Ákos, Nagy Levente Attila, Nagy Zalán Márk, Niklász Ádám Károly, Mérő Alex, Országh Mihály, Pákozdi Máté, Pető Attila, Pető Ádám, Péter Áron, Pocsai Péter, Szabó Zoárd, Szalai Péter Miklós, Szépfalvi Gergely, Szirtes Bátony ) 2. BVSC-Zugló, 3. Szegedi Vízipóló Suli, 4. UVSE, 5. FTC, 6. Vasas, 7. Eger, 8. Pécs.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.