UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2022-05-16 16:26

Triatlon: Trungel-Nagy Kolos volt a legjobb magyar a caorlei junior Európa-kupa versenyen

A huszonkét magyar indulóból négyen jutottak döntőbe a junior Európa-kupa hét végi, olaszországi állomásán. Közülük a hatodik helyen végző Trungel-Nagy Kolos szerepelt a legjobban, majd vasárnap a mixváltó ötödik lett.

Szűk egy hónappal a magyar arany- és bronzéremmel végződött törökországi állomás után pénteken Olaszországban folytatták a juniorkorú triatlonosok az Európa-kupa sorozatot. A viadalon nagy létszámú magyar küldöttség jelent meg, ám a huszonkettőből csupán négy versenyző jutott tovább az elődöntőből a szombati fináléba.

A hatodik helyezett Trungel-Nagy Kolos volt a legjobb magyar Caorléban Forrá: ETU
A hatodik helyezett Trungel-Nagy Kolos volt a legjobb magyar Caorléban Forrá: ETU
Közülük az élmezőnybe egyedül a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon egyéniben ötödik, a mixváltóval aranyérmes Trungel-Nagy Kolos tudott kerülni, ő a hatodik helyen zárta a viadalt, miközben a szintén váltó Európa-bajnok Hóbor Zalán a 18., az Yenisehirben tartott Ek-versenyen bronzérmes Kovács Gyula pedig a 20. lett. A lányok döntőjébe egyedüli magyarként Pusztai Dóra került be, és huszonhatodikként ért célba. Vasárnap a mixváltók viadalán ötödik hely jutott a Hóbor, Papp Laura, Trungel-Nagy, Pusztai összeállítású négyesnek, míg a Kovács, Lehmann Sára, Trungel-Nagy Zalán, Bende Gyöngyvér kvartett teljesítménye nem számított bele a végeredménybe, miután abban nemzetenként csak egység szereplését vették figyelembe. A junior Európa-kupa sorozat eheti, litvániai állomásán nem lesz magyar induló, a jövő péntektől vasárnapig tartó, lengyelországi Olsztynban rendezendő U23-as és junior Európa-bajnokságon viszont természetesen már ott lesz a korosztályos válogatott színe-java. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.