UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-05-18 11:24

Kézilabda: Nagy Laura a német Bundesligában folytatja pályafutását

Terjék Roland Montpellierbe szerződése után újabb játékosa külföldre igazolását jelentette be a NEKA: a 19 éves Nagy Laura a BSC Sachsen Zwickau együttesében folytatja.

A NEKA 19 éves átlövője, Nagy Laura a következő szezontól a német Bundesligában szereplő BSV Sachsen Zwickau csapatához igazolt. A 190 centiméteres játékos, aki tagja volt a női ifjúsági válogatott 2019-ben Európa-bajnokságot nyert keretében, ebben a szezonban a Nemzeti Kézilabda Akadémia NB I/B-ben ezüstérmes együttesében, illetve az ifjúsági bajnokságban szerepelt – számolt be a klub honlapja.

Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
A fiatal játékos, akinek nagymamája Drezdában él, sikeresen szerepelt a próbajátékon, így szerződést ajánlott neki a németországi klub. „Volt egy álmom, hogy külföldön kézilabdázhassak, ami most valóra is vált. Februárban kaptam meghívást próbajátékra, akkor nagyon tetszettek az edzések, pár hét múlva jött egy üzenet, hogy szívesen folytatnák velem a munkát tovább. Szimpatikus volt az edző és a csapat is. Úgy gondolom, a fejlődésem szempontjából jó döntést hoztam” – nyilatkozta növendékünk, akinek további sikeres pályafutást kívánunk. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.