UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-05-18 16:39

Vízilabda: „A titok? Szeretjük egymást!” – Szegedi Panni

Az UVSE női vízilabdacsapatának 17 éves játékosával, Szegedi Pannival beszélgettünk a frissen szerzett ifjúsági bajnoki címről, a felnőttválogatottságról és a nyár kihívásairól.

Mint arról beszámoltunk, az UVSE nyerte a leány ifjúsági vízilabda-bajnokságot, miután a hazai rendezésű nyolcas finálé aranymeccsén 14–9-re győzte le az FTC-t.

Szegedi Panni az első ifjúsági bajnoki címét szerezte Fotó: Palágyi Barbara
Szegedi Panni az első ifjúsági bajnoki címét szerezte Fotó: Palágyi Barbara
A döntő színvonaláról sokat elárul, hogy a Ferencvárosban két (Dömsödi Dalma és Neszmély Boglárka), míg az UVSE-ben Szegedi Panni személyében egy felnőttválogatott-kerettag játékos volt a vízben. Tavaly a Szentes emelhette magasba az ifibajnokság győzelméért járó trófeát, az azt megelőző évadban pedig a járványhelyzet miatt nem hirdettek bajnokot. Így Szegedi Panninak – több társához hasonlóan – a mostani siker jelentette az első bajnoki aranyat az ifjúsági korosztályban. „Három izgalmas, egyre nehezebb meccset játszottunk a nyolcas döntőben, amelynek külön öröm, hogy mi adhattunk otthont – mondja az UVSE még mindig csak 17 éves kiválósága. – Rengetegen jöttek ki szurkolni, ott voltak a klub fiatalabb játékosai, a családtagok és a barátok is. Felemelő volt, hogy utánpótlásmeccset is majdnem teltház előtt játszhattunk. A csapatra pedig nehéz jelzőket találni, mert olyan akarat, tűz és egységesség jellemezte, amely elmondhatatlan. De nemcsak a nyolcas döntőben, hanem egész évben. Azoknak a játékosoknak is nagy érdemeik vannak a sikerben, akik a döntőben éppen nem kaptak lehetőséget, mert év közben számos meccsen és edzésen tették hozzá a tőlük telhetőt. És természetesen az edzők, Áts Bertalan, Benczur Márton és Csicsáky Vince nélkül sem ment volna.”
Szegedi Pannira az év eleje óta a felnőttválogatottban is számítanak Fotó: Palágyi Barbara
Szegedi Pannira az év eleje óta a felnőttválogatottban is számítanak Fotó: Palágyi Barbara
Szegedi bár a szintén bajnok ob I-es csapatnak is fontos láncszeme, és az első osztályú rangadók mellett több Euroliga-meccs, valamint néhány felnőttválogatott-találkozó is van már mögötte, az ifjúsági együttesről mindig hatalmas lelkesedéssel nyilatkozik. „Ez a csapat a szívem csücske, hiszen tizenegy éves korom óta edzem a 2004-es korosztállyal. Együtt nőttünk fel, és nemcsak a vízben, hanem a hétköznapokban is mindenben számíthatunk egymásra. Boldoggá tesz, hogy ez a csapat még jövőre is szinte ugyanebben a felállásban játszhat az ifjúsági bajnokságban, hiszen Rádli Rózsa az egyetlen kiöregedőnk. Érte külön is küzdöttünk, hogy aranyéremmel hagyja hátra az utánpótláséveit. Igazából a titkunk csak annyi, hogy nagyon szeretjük egymást és legalább annyira örülünk a másik sikereinek, mint a sajátunknak. Legyen ez gól, gólpassz vagy akár blokk.”
Az UVSE ifjúsági leány bajnokcsapata Fotó: Palágyi Barbara
Az UVSE ifjúsági leány bajnokcsapata Fotó: Palágyi Barbara
Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya nemrégiben kihirdette a június közepén kezdődő budapesti vizes világbajnokságra készülő bő keretét, melyben Szegedi, Dömsödi és Neszmély is ott van utánpótláskorúként. Vajon mennyire elrugaszkodott gondolat, hogy Szegedi az ifjúsági bajnoki finálét követő két hónapon belül világbajnoki döntő részese is lehet? „Először is mindent meg fogok tenni, hogy a válogatott tagja legyek, de már az is nagy szó, hogy behívtak a bő keretbe, így akkor sem történik semmi, ha kimaradok – reagál az ígéret. – Nem érzek terhet, és a bemutatkozásom után sem nőttek magammal szemben az elvárásaim, hiszen addig is mindig a legjobbra törekedtem. Azt tapasztalom, hogy az UVSE-ben sem állnak hozzám másképpen a csapattársaim, de az még fura, amikor az öltözőben közös fotót kérnek tőlem a klub kislányai. Ilyenkor még kicsit megszeppenek, mert beugrik, hogy néhány éve még én is pontosan így mentem oda a nagyválogatottakhoz. Az idén elsősorban a korosztályos világeseményekre készülök. Az izraeli U19-es Eb-n és a belgrádi U18-as vb-n szeretnénk emlékezetesen szerepelni.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.