UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-05-19 20:44

Kosárlabda: „Nem az aranyérem a legfontosabb, hanem a fejlődés, ami kézzel fogható!” – Rátgéber László

Bajnoki címet ünnepelhetett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiánk kadét fiúcsapata a hazai pályán játszott országos döntőben, amelyen – nyugodtan kijelenthető – kiemelkedett a mezőnyből. Rátgéber László szerint kézzel fogható a játékosok fejlődése, ami többek között annak köszönhető, hogy ezek a fiúk a nemzetközi szinten is számos rangos tornán részt vettek a szezonban, s olyan csapatokkal mérkőztek meg, mint a Real Madrid, az Armani Milano és a Bayern München.

Az NKA Pécs U20-as fiú kosárlabdacsapatának bajnoki címe után az elmúlt hét végén a pécsi kadét fiúk is meggyőző teljesítménnyel utasították maguk mögé a mezőnyt az országos döntőben. Mind az öt meccsüket megnyerték, jellemző, hogy az elődöntőben és a döntőben is kereken húsz ponttal voltak jobbak aktuális ellenfelüknél: a Honvédot 98–78-ra, a Paksot 77–57-re múlták felül. A csapatnak járó aranyérem mellett az egyéni elismerések sem maradhattak el, a döntő MVP-je Lukácsi Gábor lett, az All Star-ötösbe bekerült Angyal Medárd, és kiemelkedő teljesítményt nyújtott a tornán Fonyó Botond is.

Az NKA Pécs hazai pályán ünnepelhetett kadét fiúbajnoki címet Forrás: NKA Pécs
Az NKA Pécs hazai pályán ünnepelhetett kadét fiúbajnoki címet Forrás: NKA Pécs
„Ez a csapat a Paks ellen játszotta a szezon első mérkőzését, s akkor, október elején ellenfelünk közel harminc ponttal vezetett ellenünk, végül héttel meg is nyerte a meccset. Most, a bajnoki döntőben ismét találkoztunk, és húsz ponttal mi győztünk. Óriási gratuláció jár a paksiaknak, és külön az edzőjüknek, Jan Pavlíknak a döntőn nyújtott teljesítményért. Mi megszereztük az első helyet, de számunkra nem az aranyérem a legfontosabb, hanem a fejlődés, ami kézzel fogható!"fogalmazott a pécsiek honlapján az akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László. A pécsi játékosok fejlődése töretlen volt az évadban, ennek a folyamatnak pedig több összetevője van. Az egyik legfontosabb az, hogy a többi csapatukhoz hasonlóan az U16-osok is jobban meg lettek versenyeztetve nemzetközi szinten, mint a hazai porondon, s olyan rangos nemzetközi tornákon vehettek részt, amelyeken az európai topklubok csapataival játszhattak – ezeken a meccseken felmérhették, hol tartanak, hol tart az elit, miben és mennyit kell fejlődni annak érdekében, hogy még közelebb kerüljünk hozzájuk. „Ezek a fiúk játszottak a Real Madrid ellen, szoros meccset vívtak az Armani Milánóval, kétszer legyőzték a Bayern Münchent, és pariban vannak a délszláv nagycsapatokkal. Számunkra ez a mérvadó! A játékosaink folyamatosan fejlődnek az Akadémia nemzetközi szinten is egyedülálló lehetőségeinek, erőforrásainak köszönhetően" – mondta Rátgéber. A teljes cikk ITT olvasható. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.