UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-05-20 11:39

Torna: a leánycsapat ezüst-, egyéni összetettben Mayer Gréta bronzérmes a normandiai Gymnasiadén

A Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla, Szujó Hanna, Balázs Kíra összeállítású magyar leánycsapat ezüstérmet szerzett a tornászok versenyében a franciaországi Gymnasiadén, míg egyéni összetettben Mayer Gréta a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A lányok remek szereplése itt még nem fejeződött be, ugyanis minden szeren lesz két magyar résztvevő a pénteki finálékban, eközben a fiúk pedig öt finálés helyet gyűjtöttek be.

A lányok – a keddi felemáskorlát és ugrás után – csütörtökön a gerenda és a talaj selejtezőivel folytatták a tornászok versenyt. Előbbi szeren Szujó Hanna elsőként (13.150), Makovits Mirtill negyedikként (12.500) jutott a fináléba. Talajon Mayer Gréta harmadik (13.000), míg Szujó Hanna ötödikként (12.600) került a legjobbak közé. Így a lányok összesen nyolc döntős helyet szereztek: ugrásban Szujó Hanna, Mayer Gréta; gerendán Szujó Hanna, Makovits Mirtill; felemáskorláton Makai Lilla, Makovits Mirtill, talajon pedig szintén Szujó Hanna, Mayer Gréta. További remek eredmény, hogy a Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Makai Lilla, Szujó Hanna, Balázs Kíra alkotta együttes a második helyet érte el a csapatversenyben, míg egyéni összetettben Mayer Gréta nyakába bronzérem került – számolt be a hazai szövetség.

Ezüstérmes a magyar leánycsapat a normandiai Gymnasiadén Forrás: MATSZ
Ezüstérmes a magyar leánycsapat a normandiai Gymnasiadén Forrás: MATSZ
A fiúk ugrásban, illetve korlát és nyújtó szereken mutattak be gyakorlatokat a csütörtöki selejtezőben. Ugrásban Mentovai István és Závory Szilárd második és harmadik számú tartalékok lesznek a legjobbak között. Korláton Juhász Balázs hetedik (12.750), nyújtón pedig nyolcadik (12.100) lett, míg Závory Szilárd ugyanitt hatodik (12.400), így ők is kvalifikáltak a szerenkénti döntőbe, akárcsak Zámbori Zala (12.350; hatodik) lólengésben és Mentovai István gyűrűn (12.350; nyolcadik). Egyéni összetettben Juhász Balázs lett a legeredményesebb magyar, aki a 13. helyen végzett 72.166 ponttal. A részletes eredmények ITT megtekinthetők. Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány így értékelt a MATSZ honlapján. „Elégedettek lehetünk, hiszen a csapat a második helyen végzett, és egyéni összetettben Mayer Gréta révén lett egy bronzérmünk. Nagy boldogság, hogy minden szeren akad két finalista. Összességében elmondhatom, hogy nagyon jó verseny volt, sok izgalommal, erős mezőnnyel. Alig rontottak a lányok, csak Mayer Grétinek volt egy hibája gerendán, de így is megszerezte az érmet az összetettben. Örülök annak, hogy az erős mezőnyben mindenki helyt tudott állni. Fontos megjegyezni, hogy ez a verseny jó erőpróba az Eb előtt, szóval felkészülési állomásnak tekintjük. Azt látom, hogy Mayer Grétivel számolhatunk a kontinensviadalon is." Puskás Jenő, utánpótlás fiú szövetségi kapitány is összességében pozitívan nyilatkozott. „Jó tapasztalatszerzésnek bizonyult ez a verseny, ha valaki előre ezt a számot mondta volna a finálékat tekintve, aláírtam volna. Nagyon fiatal a csapatunk, ráadásul akad egy nagy hiányzó Molnár Botond személyében. Emellett ennek a korosztálynak ez volt az első nagy viadala, látszott rajtuk, hogy izgultak. Az anyagerőt növelni kell, és a már meglévő gyakorlatokat pontosabban kivitelezni. Bízunk benne, hogy az Eb-re még jobb csapatunk lesz." További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.