UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-05-21 12:41

Ökölvívás: Buza Rafael és Petrimán Milán is aranyérmes lett a Gymnasiadén

Buza Rafael és Petrimán Milán nemcsak döntőbe jutott a Nemzetközi Iskolai Szövetség versenyén Franciaországban, hanem mindkét magyar fiú meg is nyerte a maga fináléját.

A nagyhatalmak mellett a magyar csapat így két aranyéremmel zárta a normandiai multisporteseményt, amely az elmúlt időszak legjobb ifjúsági teljesítménye – áll a Magyar Ökölvívó Szakszövetség beszámolójában.

Buza Rafael a dobogó tetején Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Buza Rafael a dobogó tetején Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Buza Rafael kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egész versenyen, és a spanyol Enrique Kakulov elleni sikeres elődöntőt követően elképesztően magabiztos volt a magyar csapat legrutinosabb ifjúsági versenyzője. A 2021-es Ázsia junior-bajnokság bronzérmese, és az idei Ázsia ifjúsági-bajnokság bronzérmese, a kazah Madijat Tajpakov sem tudta megállítani a döntőben. Rafael egy nagy skalpot gyűjtött be, az elsőszámú kazahot múlta felül, ami nagyon biztató a novemberi ifjúsági világbajnokság előtt. Petrimán Milán a török Hasan Ertem ellen magabiztos győzelmet aratott a legjobb négy között, és remek erőben érezte magát a döntő előtt. Az örmény Jura Bablumjan szintén ismerős versenyző sok nagy nemzetközi tornáról, de a döntő napján semmi esélye nem volt a magyar bokszoló ellen. Petrimán Milán háromszor számoltatott az örmény ellenfelére, és a mérkőzésvezető már az első menetben beszüntette a döntőt. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.