UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2022-05-23 12:46

Evezés: egy bronz volt a magyar termés az olaszországi ifi Eb-n

A múlt hét végén rendezték meg az evezős utánpótlás első komoly idei nemzetközi megméretését: az olaszországi ifjúsági Eb-n magyar érem is született, a kormányos négyes a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az olaszországi Varese adott otthont május 21-22. között az evezősök idei első korosztályos kontinensviadalának. Az ifjúsági Európa-bajnokságon huszonkilenc nemzet közel 400 versenyzője ült hajóba, a népes mezőny kialakulásához pedig a magyar küldöttség is hozzájárult huszonhárom sportolóval.

Bronzérmet szerzett a kormányos négyes az olaszországi ifi Eb-n Fotó: Czucz Bálint / Magyar Evezős Szövetség
Bronzérmet szerzett a kormányos négyes az olaszországi ifi Eb-n Fotó: Czucz Bálint / Magyar Evezős Szövetség
A kilenc hajó esélyeit a megméretés előtt Lőrincz Attila, az utánpótlás szövetségi kapitány latolgatta az esemény előtt. A szakember több A-döntőt érő teljesítményre is számított, illetve – halkan, de – hozzátette, hogy egy kis szerencsével akár magyar érem is születhet. Szerencsére bejöttek a számításai, ugyanis a Szigeti Ferenc, Shah Amir, Boros Áron, Gasztonyi Péter és Tóth Dániel összetételű kormányos négyes legalább az egyik ellenfelét maga mögé tudta utasítani az A jelű fináléban, így az egység felállhatott a dobogó legalsó fokára. Szintén a legjobb hat hajó közé jutott a Sándor Zsófia, Bencsics Hella fémjelezte kormányos nélküli kettes, akik a hatodik helyen végeztek. A többi magyar összeállítás B-döntősként fejezte be a versenyt, izgalmas futamokat követően. Az éremtáblázat élén a román válogatott végzett, tagjai összesen három arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza, míg a második helyet a görögök, a harmadikat a házigazda olaszok szerezték meg.

A magyar csapat eredményei a varesei ifjúsági evezős Európa-bajnokságon (május 21-22.): Kormányos négyes: Szigeti Ferenc, Shah Amir, Boros Áron, Gasztonyi Péter, korm.: Tóth Dániel – 3. hely Kormányos nélküli kettes: Sándor Zsófia, Bencsics Hella – 6. hely Egypárevezős: Pádár Luca – 7. hely Egypárevezős: Csizmadia Ádám – 8. hely Kormányos nélküli négypárevezős: Schrieber Anna, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Nagy Zsófia – 8. hely Kormányos nélküli kettes: Geszti Attila, Dedeyan Narek – 8. hely Kétpárevezős: Drávucz Máté, Pálmai Ágoston – 9. hely Kormányos nélküli négyes: Zudor Marcell, Mészáros Levente, Kalmár Áron, Boros Olivér – 9. hely Kétpárevezős: Kovács Eszter, Majsa Klaudia – 10. hely

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.