UtánpótlásSport
2023. június 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-05-24 12:38

Birkózás: hét magyar érem született a bukaresti U20-as nemzetközi versenyen

A magyar birkózók U20-as válogatottja Bukarestben lépett fel korosztályos nemzetközi tornán, ahonnan nem üres kézzel tértek haza: összesen hét érmet, köztük öt aranyat szereztek.

Az U17-es versenyt követően hétvégén ismét nemzetközi versenyt rendezett a Román Birkózószövetség Bukarestben. A Dumitru  Pirvulescu–Vasile Iorga U20-as viadalon Magyarország mindhárom szakágban teljes csapattal képviseltette magát; a korosztály az egy héttel korábbi, poreci remeklés után állt újra szőnyegre.

Hét érmet akasztottak a magyar fiatalok nyakába Bukarestben Forrás: MBSZ
Hét érmet akasztottak a magyar fiatalok nyakába Bukarestben Forrás: MBSZ
A fiatalok közül a leány birkózók szerepeltek a legjobban, miután hét súlycsoportban is éremért birkóztak a román fővárosban. A Ritter Diletta és Gyurasits Csaba vezette alakulat ráadásul az U20-as Eb-ezüstérmes Szenttamási Róza, az U15-ös Európa-bajnok Borsos Viktória, a U17-es világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő, valamint az országos bajnok Virág Zsófia révén négy aranyérmet is szerzett. A hazai szövetség beszámolója szerint az ötödik magyar aranyat az U20-as Eb-második Tösmagi Attila érdemelte ki; az ESMTK fiatalja a 72 kilogrammos súlycsoportban utasított mindenkit maga mögé és nyerte meg a szakág egyetlen magyar érmét Bukarestben.

Szabadfogású eredmények: 61 kg: 5. Kiss Benedek (Szegedi VSE-KIMBA) 86 kg: 3. Hajduch Nándor (Szarvasi SE) 86 kg: 5. Sallai Sándor (Dunaújvárosi KSE-KIMBA) Leány eredmények: 55 kg: 1. Szenttamási Róza (Csepel TC-KIMBA) 59 kg: 1. Borsos Viktória (Kispesti NSI-KIMBA) 62 kg: 4. Soliman Yasmine (Pécsi EAC-KIMBA) 65 kg: 1. Elekes Enikő (Kőbánya SC-KIMBA) 68 kg: 4. Terék Fruzsina (BHSE-KIMBA) 72 kg: 1. Virág Zsófia (Soltvadkerti TE-KIMBA) 72 kg: 4. Újfalvi Lili (Kecskeméti TE) 76 kg: 2. Nyikos Veronika (Dunaújvárosi KSE-KIMBA) A leány küldöttség a csapatpontverseny második helyén zárt. Kötöttfogású eredmények: 72 kg: 1. Tösmagi Attila (ESMTK-KIMBA)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.