UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-05-25 17:19

Jégkorong: a Keresztes Leventével felálló New Jersey Titans nyerte az NAHL-évadot

Magyar idő szerint kedd éjjel bajnoki címmel koronázta meg az egyébként is eredményes szezonját az NAHL-ben szereplő New Jersey Titans 20 éves magyar csatára Keresztes Levente, aki az elődöntőben hosszabbításban szerezett góllal tartotta életben csapata reményeit.

Az már az NAHL május huszadikán kezdődött négyes döntője előtt biztossá vált, hogy lesz magyar játékos az egyik legrangosabb tengerentúli junior jégkorongliga fináléjában, miután az elődöntőben a Keresztes Leventét (20) foglalkoztató New Jersey Titans és a kapus Halász Bénit (20) a soraiban tudó New Mexico Ice Wolves éppen egymással találkozott.

Keresztes Levente sokat tett azért, hogy az NAHL-trófeával pózolhasson egy fotón Forrás: NAHL Hockey
Keresztes Levente sokat tett azért, hogy az NAHL-trófeával pózolhasson egy fotón Forrás: NAHL Hockey
A két nyert összecsapásig tartó párharcot Halászék kezdték jobban, aki harminchat védést mutatott be, ezzel oroszlánrészt vállalva csapata 3–1-es sikeréből. A másik felvonás főszereplője Keresztes volt, aki a hosszabbításban 2–2-es állásnál betalált, kiegyenlített az elődöntőn belül, ezzel életben tartotta együttese reményeit. A továbbjutásról döntő, harmadik meccs kétszeri hosszabbítás után dőlt el a New Jersey javára, így Keresztes Leventének nyílt esélye arra, hogy felemelje a Robertson-kupát. A Titans pedig élt a lehetőséggel, és a döntőben magabiztosan 3–0-ra múlta felül Anchorage Wolverinst. A 20 éves magyar csatár az utolsó mérkőzésen nem volt eredményes, de az egész évadban nyújtott teljesítményére nem lehet panasz: az alapszakaszt és a rájátszást is beleszámítva hatvan meccsen negyvenkét pontot szerzett (17 gól, 25 gólpassz), az ősztől pedig a New York-i Long Island Egyetemen folytathatja pályafutását. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.