UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-05-25 18:39

Labdarúgás: a Várda LA nyerte az U15-ös kiemelt bajnokságot

Elképesztően szoros befutót követően a Várda Labdarúgó Akadémia ünnepelhetett bajnoki címet az U15-ös korosztály kiemelt csoportjában; a második helyet a DVSC, a harmadikat a Budapest Honvéd-MFA szerezte meg.

Nem mindennapi befutó alakult ki az U15-ös kiemelt csoport 2021-2022-es kiírásának végén, az utolsó forduló előtt ugyanis négy korosztályos labdarúgócsapatnak is volt esélye a bajnoki cím megszerzésére. A 21. kört követően a DVSC 43 ponttal állt az élen, a debrecenieket a Ferencváros és a Várda LA követte egyaránt 42 ponttal. A negyedik helyen álló ETO FC Győrnek is volt még matematikai esélye az első hely megszerzésére, ők 41 egységgel követték a dobogós helyen álló együtteseket.

Bajnoki címet ünnepelnek a kisvárdai fiatalok Forrás: kisvardafc.hu
Bajnoki címet ünnepelnek a kisvárdai fiatalok Forrás: kisvardafc.hu
A dráma az állásnak megfelelően nem maradt el. A múlt hét végén rendezett utolsó, 22. fordulóban az éllovas DVSC-nek az utolsó előtti helyen álló Vasas Kubala Akadémia ellen kellett volna három pontot szerezni a biztos bajnoki címhez, ez azonban nem sikerült a tavaly az U14-esek mezőnyében diadalmaskodó hajdúságiaknak, a meccs végeredménye 1–1 lett. A második FTC-nek nem sikerült kihasználni az éllovas botlását, őket hazai pályán tréfálta meg az MTK Budapest csapata, amely 4–2-re nyert a népligeti sportközpontban. A tabella felső harmadában tanyázó gárdák közül egyedül a Várda Labdarúgó Akadémia növendékei tudtak magabiztos teljesítménnyel előrukkolni: a Katona György által vezetett fiatalok az utolsó Mol Fehérvár ellen idegenben nyertek 6–0-ra, amivel a DVSC-t és az FTC-t is megelőzték a tabellán, és történetük első kiemelt országos bajnoki címét ünnepelhették. Az ETO FC Győr is vereséget szenvedett az utolsó mérkőzésén, a Budapest Honvéd-MFA fiataljai viszont 4–1 nyertek a Pécs ellen, amivel az ötödik helyről felugrottak a dobogó harmadik fokára. A góllövőlistán a tabellához hasonlóan óriási kisvárdai hajrát láthattunk: a bajnokcsapat tagja, Kun Ákos Imre a fehérváriak ellen megszerezte az évadbeli 12. és 13. találatát, amivel egalizálta a 7. forduló óta vezető, ferencvárosi Hajdu Bálintot. A részletes eredmények és a tabella ITT található. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.