UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-05-25 20:03

Vízilabda: megkezdte a felkészülését a nyári világversenyekre az U18-as és az U19-es leányválogatott

Az U18-as és az U19-es leány vízilabda-válogatott közösen kezdte meg a felkészülését a nyári Európa-, valamint világbajnokságra.

Benczur Márton, Kisteleki Dóra és Béres Gergely irányításával hétfőn megkezdte a nyári munkát az U18-as és az U19-es leány vízilabda-válogatott – számol be a hazai szövetség honlapja.

Megkezdte a felkészülését a világversenyekre az U18-as és az U19-es leányválogatott Forrás: MVLSZ
Megkezdte a felkészülését a világversenyekre az U18-as és az U19-es leányválogatott Forrás: MVLSZ
A keret a nyáron két világversenyen lesz érdekelt, az U19-es Európa-bajnokságot az izraeli Netanyában rendezik július 3. és 11. között, míg az U18-as világbajnokságnak Belgrád ad otthont július 31. és augusztus 8. között. A felkészülésre 26 játékosnak postáztak meghívót, a munka pedig közvetlenül azután kezdődött el, hogy véget értek a korosztályos bajnokságok. A névsorban Dömsödi Dalma, Neszmély Boglárka és Szegedi Panni személyében három olyan játékos található, aki a felnőttválogatott világbajnokságra készülő bő keretének is a tagja. Az ifjúsági és a serdülőbajnokságot egyaránt megnyerő UVSE-ből szerepelnek legtöbbet a meghívottak között, a lilák együttese – a nemrég véget ért évadot tekintve – tíz játékossal képviselteti magát.

Az U18-as és U19-es válogatott közös kerete: Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torkos Tamara (BVSC), Torma Luca (Győr) Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Batizi Emese (BVSC), Bonca Vivien (Szentes), Dömsödi Dalma (FTC), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (DFVE), Kóka Zelma (UVSE), Szabó Júlia (FTC), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Sümegi Nóra (DFVE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Török Dorina (FTC), Varró Eszter (OSC), Tidrenczel Hanna (KSI)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.