UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2022-05-28 09:06

Tenisz: Udvardy Luca remek formában várhatja a Roland Garros juniortornáját

Egyetlen magyar játékossal, a 16 éves Udvardy Lucával a mezőnyben hétfőn rajtolnak a juniorok küzdelmei a Roland Garroson. A korosztályos világranglista 21. helyén álló teniszező pályafutása első Grand Slam-tornájára készülhet Párizsban.

A Budaörsi SC 16 éves teniszezője, Udvardy Luca az elmúlt hetekben kiválóan hangolt a Roland Garros juniortornájára. Két héttel ezelőtt párosban első kategóriás korosztályos ITF-versenyt nyert az olaszországi Santa Croce sull'Arnóban, majd Milánóban is rajthoz állt, és a legmagasabb jegyzett, A-kategóriás eseményen egyesben a nyolcaddöntőben búcsúzott. Végül a párizsi felkészülés utolsó állomásaként a héten a belgiumi Charleroi-Mercinelle-ben szerepelt, ahol egyesben az elődöntőig jutott a szintén J1-es besorolású viadalon.

Udvardy Luca karrierje első Grand Slamére készül a juniorok között Forrás: MTSZ
Udvardy Luca karrierje első Grand Slamére készül a juniorok között Forrás: MTSZ
„Szeretek jó formában, jó meccsekből érkezni egy fontos tornára, s most ez a három hetes versenysorozat szerintem éppen jó a Roland Garros előtt – nyilatkozta Udvardy az előkészületekről a tenisz-palya.hu-nak. – Nem vagyok fáradt, jól érzem magam, és persze hatalmas izgalommal tölt el, hogy végre Grand Slam-tornán indulhatok. Borzasztóan várom már a rajtot, biztosan óriási élmény lesz, és rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodom. Utóbbit azért szeretném hangsúlyozni, mert bár nagyon is megbecsülöm a pillanatnyi sikereket, már most messzebbre tekintek. Nővérem, Panna (Udvardy Panna, aki a WTA-ranglista 90. helyén áll jelenleg – A szerk.) példáját szeretném követni, és egyszer a felnőttek között is bizonyítani. Idei áttörésem és a korosztályos eredményeim tehát valójában a hosszú távú céljaimat szolgálják. A jelenleg a junior-világranglista 21. helyén álló Luca idén már öt ITF-tornán is győzött (egyesben egy, párosban négy alkalommal). Párosban a szlovák Nina Vargova oldalán indul a francia fővárosban, akivel közösen februárban már nyertek első kategóriás versenyt Paraguayban. „Jó páros vagyunk, én pedig egyébként is nagyon szeretek röptézni és variálni a játékot, ami egy társsal az oldalamon különösen hasznos. De egyesben is biztos vagyok abban, hogy minden pályán töltött időt élvezni fogok, és óriási tapasztalat lesz számomra a párizsi indulás. Bízom a jó sorsolásban, de bárkivel is hoz majd össze a sors, én mindent megteszek azért, hogy a lehető legmesszebb jussak" – foglalta össze saját magával szemben felállított elvárásait Udvardy Luca, aki már alig várja a párizsi kalandot. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.