UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-05-30 14:03

Birkózás: három fogásnemben avattak országos bajnokokat Tatán

A tatai Güntner Arénában három fogásnemben avattak országos bajnokokat az U20-as birkózók között.

Mindhárom birkózószakágnak U20-as, azaz junior országos bajnokságot rendezett május utolsó hétvégéjén a Tatabányai Sport Club. A szabadfogású férfi és női küzdelmek összesen 107 versenyző részvételével már szombaton lezajlottak a tatai Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban – számol be a hazai szövetség honlapja.

Kötöttfogásban a Budapesti Honvéd volt a legeredményesebb klub Forrás: birkozoszov.hu
Kötöttfogásban a Budapesti Honvéd volt a legeredményesebb klub Forrás: birkozoszov.hu
A lányok versenyében minden esetben körmérkőzések után dőlt el a bajnoki cím sorsa, amelyből a legtöbbet, szám szerint hármat a Budapesti Honvéd csapata nyert. A további hét női aranyéremből egy-egy jutott az Pesterzsébetnek, a Kispestnek, a Pécsnek, a Kőbányának, a Vasasnak, a Soltvadkertnek és a Dunaújvárosnak. A szabadfogású férfiaknál a Ferencváros fiataljai tudtak duplázni. Az Újpest, a Csepel, a Haladás, az Orosháza, a Szigetszentmiklós,  a Vasas, a Tököl és a Pesterzsébet egy-egy bajnoki címet tudhat magáénak. Vasárnap a kötöttfogásé volt a főszerep. Az ezúttal mindössze 65 főt számláló viadalon a tíz súlycsoportból hármat a Budapesti Honvéd, hármat pedig az ESMTK nyert meg, míg egy-egy első helyezéssel zárta a bajnokságot a Dunaharaszti, a Soltvadkert, a Diósgyőr és a Ferencváros is.

A 2022. évi U20-as női bajnokok: 50 kg: Fáth Laura (BHSE-KIMBA) 53 kg: Matyi Vivien (ESMTK-KIMBA) 55 kg: Béres Adrienn (BHSE) 57 kg: Terék Gerda (BHSE-KIMBA) 59 kg: Borsos Viktória (Kispesti NSI-KIMBA) 62 kg: Soliman Yasmine (Pécsi EAC-KIMBA) 65 kg: Elekes Enikő (Kőbánya SC-KIMBA) 68 kg: Pók Karolina (Vasas SC) 72 kg: Virág Zsófia (Soltvadkerti TE-KIMBA) 76 kg: Nyikos Veronika (Dunaújvárosi KSE-KIMBA) Női csapatpontverseny: 1. Budapesti Honvéd 2. Vasas SC 3. Kőbánya SC A 2022. évi U20-as szabadfogású bajnokok: 57 kg: Rácz Balázs (Újpesti TE-KIMBA) 61 kg: Mizsei Zoltán (FTC-KIMBA) 65 kg: Gombos Alex (FTC-KIMBA) 70 kg: Nagy Marcell (Csepel TC-KIMBA) 74 kg: Nemes Bálint (Haladás VSE-KIMBA) 79 kg: Jochim Márk (Orosházi SBK) 86 kg: Zsivnovszky Péter (Sziget SC-KIMBA) 92 kg: Rosz Roland (Vasas SC) 97 kg: Gyuricza Marcell (Tököl-KIMBA) 125 kg: Gellén Milán (ESMTK) Szabadfogású csapatpontverseny: 1. Vasas SC 2. Kertvárosi SE 3. Sziget SC A 2022. évi U20-as kötöttfogású bajnokok: 55 kg: Losonc Szabolcs (Dunaharaszti MTK) 60 kg: Rafael Dániel (Soltvadkerti TE-KIMBA) 63 kg: Mányik Dávid (ESMTK-KIMBA) 67 kg: Vitek Amadeusz (BHSE) 72 kg: Tösmagi Attila (ESMTK-KIMBA) 77 kg: Zurai Rajmund (Diósgyőri VTK) 82 kg: Szokol Levente (FTC-KIMBA) 87 kg: Varsányi László (BHSE) 97 kg: Mihóka Miklós (BHSE) 130 kg: Bazsó Adolf (ESMTK) Kötöttfogású csapatpontverseny: 1. Budapesti Honvéd SE 2. ESMTK 3. Kertvárosi SE

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.