UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-05-30 16:27

Jégkorong: hiába esett ki decemberben, I/A csoportos marad az U20-as válogatott

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) Finnországban tartott kongresszusán bejelentették, a fehéroroszok további felfüggesztése miatt marad a második vonalban az U20-as válogatott, s közben nyilvánosságra hozták a 2023-as korosztályos vb-k helyszíneit is.

Az elmúlt napok többnyire a magyar felnőtt-vb pályázattól és az arra meg- vagy meg nem kapott kormánygaranciától voltak hangosak, de közben az utánpótlástornákkal kapcsolatban is hoztak fontos döntéseket a Nemzetközi Jégkorong Szövetség múlt heti kongresszusán, amelyet a finnországi elit-világbajnokság helyszínén tartottak. Ám mindenekelőtt fontos megjegyezni: az MJSZ szakmai alelnökét, Kovács Zoltánt beválasztották az IIHF Hírességek Csarnokába, aki – mint ahogyan a ceremónián is elhangzott – az életét áldozta a hazai jégkorongsport fejlesztésére, és aki nélkül biztosan nem tartana ott a magyar hoki, ahol most.

Az U20-as válogatott jövőre újra megpróbálhatja az I/A csoportban Forrás: IIHF
Az U20-as válogatott jövőre újra megpróbálhatja az I/A csoportban Forrás: IIHF
A mi szempontunkból szintén fontos fejlemény, hogy az U20-as válogatott bár decemberben a dániai tornán búcsúzott az I/A csoportból, jövőre mégis ebben az osztályban szerepel, mert az akkor első helyezett fehéroroszokat az IIHF felfüggesztette, így a lettek jutottak fel, a mienk pedig bennmaradtak. A következő vb-t decemberben a norvégiai Askerben rendezik. S megvan a helyszíne az egyaránt I/A csoportos, magyar érdekeltségű U18-as világbajnokságoknak is: az idén feljutott fiúk a franciaországi Angersben, a lányok pedig Olaszországban küzdhetnek majd a minél jobb helyezésekért. A három I/A csoportos szereplés egyúttal azt is jelenti, hogy pillanatnyilag valamennyi nemzeti együttesünk a világ tizenhat legjobbja között szerepelhet a saját korosztályában. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.