UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 29.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-05-30 18:36

Röplabda: a Dunaújváros és az MTK lett az aranyérmes az ifjúsági bajnokságokban

Az U19-es fiú röplabdázók döntőjében a Dunaújváros három játszmában verte a házigazda MÁV Előrét Székesfehérváron, míg az ifjúsági lányok békéscsabai fináléját az MTK Budapest nyerte meg négy szettben a Vasas legyőzésével.

A Dunaújváros a Kecskeméten, a hazai pályán szereplő MÁV Előre a Kaposváron túljutva harcolta ki a döntőbe jutást Székesfehérváron az U19-es fiú röplabda-bajnokságban. A finalista felek már találkoztak egymással a csoportkörben, akkor a MÁV Előre nyert ötjátszmás, nagy csatában. Ugyanakkor hozzátartozik a teljes képhez, hogy a DSE már 2:0-ra is vezetett azon a meccsen.

Dunaújvárosi aranyérem született az U19-es fiúk országos döntőjében Forrás: MRSZ
Dunaújvárosi aranyérem született az U19-es fiúk országos döntőjében Forrás: MRSZ
Ezúttal viszont jóval egyoldalúbban alakult az ütközet: a dunaújvárosiak magabiztosan, 25:16-ra hozták az első játszmát, majd ugyanilyen arányban a másodikat is behúzták a házigazdák ellen. Ezután a harmadik felvonás zárult a legszorosabban, de ezt is Kövessy Balázs együttese bírta jobban a végén. A DSE – Kecskeméti Bálint vezérletével – 25:20-szal három játszmában lezárta a döntőt, és megszerezte a bajnoki címet. A bronzérem a Kecskeméti Sportiskoláé lett, miután a helyosztón a Kaposvárt verte. A címvédő Szolnok végzett az ötödik helyen, a Pénzügyőrt megelőzve.

Dr. Tarnawa Ferdinánd U19-es fiú országos bajnokság, helyosztók – Székesfehérvár 1. helyért: MÁV Előre Akadémia–DSE Röplabda Akadémia 0:3 (–16, –16, –20) 3. helyért: KESI–RÖAK Kaposvár FINO 3:2 (–19, 21, 14, –23, 8) 5. helyért: Szolnoki SPC–Pénzügyőr SE ‘A’ 3:2 (18, –16, 20, –20, 11)

Az ifi lányok között az MTK Budapest örülhetett a legvégén Forrás: MRSZ
Az ifi lányok között az MTK Budapest örülhetett a legvégén Forrás: MRSZ
Eközben ugyanebben a korosztályban a lányok döntőjét az MTK Budapest és a Vasas „A" együttese vívta egymással Békéscsabán. Előbbi a serdülőkkel felálló Vasas „C" csapatot, utóbbi a hazai környezetben szereplő BRSE-t múlta felül az elődöntőben. Az aranycsatát a kék-fehérek kezdték jobban, előbb 25:19-re megnyerték a nyitó szettet, majd Tímár Edit tanítványai 25:22-re a második szakaszt is elvitték. Ám a Vasas nem adta meg magát 2:0-s hátrányban sem, mi több 25:20-szal szépítettek is. Ugyanakkor ez végül csak átmeneti fellángolásnak bizonyult az óbudaiaktól, mivel – Berkó Liliánával az élen – az MTK 25:14-re győzött a negyedik játékrészben (3:1), ezzel pedig elhódította a bajnoki trófeát. A harmadik helyet a Vasas „C" szerezte, a bronzmeccsen a BRSE-t legyőzve, míg ötödikként az UTE zárt a Szeged előtt.

Torma Ágnes U19-es leány országos bajnokság, helyosztók – Békéscsaba 1. helyért: MTK Budapest–Vasas SC A 3:1 (19, 22, –20, 14) 3. helyért: Vasas SC C–Békéscsabai RSE 3:0 (20, 11, 21) 5. helyért: UTE U19 A–Szegedi RSE 3:2 (12, 11, –15, –20, 9)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.