UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-05-30 09:00

Sportlövészet: remek magyar szereplés az ifjúsági Eb-selejtezőn

A magyar légpuskás csapat az első, a légpisztolyos a második helyen végzett az ifjúsági csapat Európa-bajnokság Innsbruckban rendezett nyugati selejtezőkörében.

Nagyszerűen szerepelt a magyar légpuskás és a légpisztolyos válogatott az ifjúsági csapat Európa-bajnokság Innsbruckban rendezett nyugati selejtezőkörében.

Remek magyar szereplés az ifi Eb-selejtezőn Forrás: MSSZ
Remek magyar szereplés az ifi Eb-selejtezőn Forrás: MSSZ
A légpuskás csapat Toma Réka, Vintze Regina, Ferik Csilla, Rácz Áron, Mlinkovics Máté és Varga Botond összeállításban a spanyol, az olasz és az osztrák együttest is legyőzte, egyedül a csehek ellen ért el döntetlent, de így a csoportja élén végzett. A légpisztolyos egység Kálóczi Regina, Zsigmond-Selyeby Ágnes, Ozsváth Réka, Szalma Bence, Tóth Braun Márton és Kiss Gergely László felállásban ugyanazon országok ellen küzdött, mint a légpuskás. A magyar fiatalok az osztrákokat és a spanyolokat magabiztosan győzték le, az olaszok, valamint a csehek elleni mérkőzéseket követően pedig a harmadik helyen zártak.
Forrás: ESC
Forrás: ESC
Az Európa-bajnokság nyolcas döntőit szeptember 30. és október 2. között Budapesten, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezik. A legutóbbi ilyen eseménynek is a magyar főváros adott otthont, és akkor mindkét hazai nemzeti együttes aranyérmes lett, így a selejtezők eredményeitől függetlenül, címvédőként jogosult az indulásra. A kvalifikációs versenyek eredményei alapján a légpuskások között Magyarország, Norvégia, Olaszország, Csehország, Észtország, Svédország, Ukrajna és Szerbia, a légpisztolyos viadalon Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Litvánia, Svédország, Spanyolország, Ukrajna és Szerbia lehet ott az Eb-döntőben. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.