UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-06-01 17:42

Öttusa: Erdős Rita és Viczián Bence a juniorbajnok

A nők között Erdős Rita, a férfimezőnyben Viczián Bence nyerte a juniorkorú öttusázók országos bajnokságát, melyen a csapataranyak is a Trion SC-hez kerültek.

Kedden a Nemzeti Lovardában a lovaglással ért véget a juniorkorú öttusázók országos bajnoksága, melyen a többi versenyszámot a Budapesti Honvéd sporttelepén rendezték még szombaton.

A női junior ob dobogója Forrás: MÖSZ
A női junior ob dobogója Forrás: MÖSZ
A női mezőnyben a Trion SC kiválósága, Erdős Rita megvédte a címét. A 19 éves versenyző a vívásban és a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) is a legjobban teljesített, végül 1498 pontot gyűjtve zárt az élen. Az ezüstérmet a Lőrinc 2000 SE végig kiegyensúlyozottan teljesítő 20 esztendős sportolónője, Eszes Noémi érdemelte ki 1450 ponttal, míg a dobogó harmadik fokára a honvédos, még mindig csak 16 éves Bauer Blanka állhatott fel.
A férfi junior ob dobogója Forrás: MÖSZ
A férfi junior ob dobogója Forrás: MÖSZ
A férfiak között Viczián Bence egy nappal a 21. születésnapja előtt lett juniorbajnok. A Trion SC-t erősítő fiatal nemrégiben az U24-es ob-n sem talált legyőzőre. Viczián a legjobb időt úszta a megméretésen, és a többi versenyszámban is a szűk élmezőnyhöz tartozott, így 1576 ponttal zárt az élen. Ennél csupán kettővel kevesebbet (1574) szerzett a KSI 20 éves öttusázója, Koleszár Mihály, akinek ezüstérem lett a jutalma, míg klubtársa, a 21 esztendős Gyurka Márk Manó 1565 ponttal végzett harmadikként. A versenyen sokáig megvolt az esélye az éremszerzésre a szintén a Trion SC kötelékébe tartozó Gáll Andrásnak is. Az ob legjobb laser runos idejét elérő 18 éves Gállt azonban az ob hivatalos jegyzőkönyve szerint kizárták a lovaglásban. Számára a Trion csapataranya jelenthetett vigaszt, melyet Viczián Bencével és Szakály Bencével érdemelt ki, és a remek fővárosi nevelőegyesület örülhetett a nők között is az elsőségnek Erdős Rita, Mészáros Emma, Csepcsányi Kiara összetételben. A férfiak csapatversenyében továbbá az ezüstérmet a KSI (Koleszár Mihály, Gyurka Márk Manó, Tóth Ákos), a bronzot a Volán Fehérvár „A” együttese (Bárány Péter, Csák Milán, Tárkányi Zsombor) vehette át, a nők között a második a Lőrinc 2000 SE (Eszes Noémi, Marschall Réka, László Beáta), a harmadik a KSI (Basa Lili, Varga Orsolya, Putyera Brigitta) vihette lett. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.