UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-06-05 14:08

Kosárlabda: összetartáson vett részt az U18-as és U17-es 3x3-as leányválogatott

Károlyi Andrea szövetségi edző irányításával május végén rövid edzőtábort tartott az U18-as és U17-es 3×3-as leány kosárlabda-válogatott Budapesten. Mindkét korosztály világversenyre készülhet.

Az U18-as és az U17-es 3x3-as leány kosárlabda-válogatottra nyáron nagy feladatok, köztük több rangos hazai esemény vár. Az U17-es Európa-bajnoki selejtezőtornát augusztus elején Szolnokon rendezik, míg az U18-as világbajnokságot a nyár utolsó napjaiban Debrecenben tartják. Ezen a hosszú, kihívásokkal teli úton az első lépéseket tette meg a nemzeti csapat Károlyi Andrea vezetésével – a lányok az elmúlt hét végén közös összetartáson vettek részt a fővárosban.

Károlyi Andreával az élen elkezdte a munkát az U18-as és az U17-es 3x3-as leányválogatott Fotó: Tumbász Hédi
Károlyi Andreával az élen elkezdte a munkát az U18-as és az U17-es 3x3-as leányválogatott Fotó: Tumbász Hédi
„Több hiányzónk is volt a sérülések, a hétvégén még zajló B-csoportos bajnokság, illetve egyéb klubkötelezettségek miatt. Összesen tizenegy fővel dolgoztam – a többségnek a 3×3-a szakág még teljesen új. Ez érződött is, de rendesen dolgoztak a lányok. Természetesen, kicsit még mindenki megilletődött volt” – fogalmazott a wbasket.hu-nak Károlyi. Az első összetartás a korosztályos csapatoknál arról is szól, hogy megmutatkozzon miként mozognak – a szakággal még ismerkedő – újoncok a pályán. „Nehéz megítélni – mondta a szövetségi edző. – Akadnak ügyes játékosok, de az edzésen, illetve hogy versenyhelyzetben ki miként tud teljesíteni, két külön dolog. Emellett a korosztályokat is figyelni kell: a 2004-es születésűek U18-as válogatottak lehetnek, míg a fiatalabbak U17-esek. Nem egyszerű a helyzet, de dolgozunk. Időközben eldőlt, hogy Földi Alexandra lesz a másodedzőm. Ő a hét végén még Sopronban a bajnoki címet szerző szegedi csapat mellett dolgozott a serdülődöntőn, majd most már közösen folytatjuk a munkát a válogatottban.” A következő, rövidebb összetartás június 16-18. között lesz a lányoknak, július 12-én pedig elkezdik a hosszú felkészülést a korosztályos világversenyekre. A teljes cikk ITT olvasható.

A U18/U17-es 3x3-as leányválogatott bő kerete: Albert Szidónia (5:5-ös korosztályos válogatott is), Bogdán Réka, Darázsi Dóra, Dávid Mia, Geleta Fanni, Győri Éda, Halmágyi Kata, Hámori Betti, Herzog Bora, Kádas Boglárka, Kastl Dóra (5:5-ös korosztályos válogatott is), Mátyás Eszter, Nagy Réka, Őrsi Kata (5:5-ös korosztályos válogatott is), Strbik Fanni, Van Rijs Luca, Varga Napsugár és Zsámár Panna.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.