UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-06-05 11:42

Vízilabda: megvan az U19-es válogatottak Eb-csoportja

Csoportellenfeleket kaptak az U19-es vízilabda-válogatottak az Európa-bajnokságukra: a fiúk a házigazda montenegróiakkal, a lányok a görögökkel is megküzdenek az egyenes kieséses szakasz előtt.

Az idén hat korosztályos világeseményre készülnek a magyar utánpótláskorú vízilabdázók. Az U16-osok és az U18-asok számára mindkét nemben világbajnokságot, az U19-esek részére Eb-t rendeztek. Az utóbbiaknak sorsoltak csoportot Belgrádban, a férfi Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének helyszínén.

Megvan az U19-es válogatottak Eb-csoportja Forrás: MVLSZ
Megvan az U19-es válogatottak Eb-csoportja Forrás: MVLSZ
Az U19-es fiúk szeptember 18. és 25. között a montenegrói Podgoricában vesznek részt kontinensviadalon. A válogatott a D csoportba került és már a kvartettben számíthat kemény összecsapásra, hiszen a házigazda Montenegró válogatottja is a négyes tagja. Mellette a francia és a török együttes vár első körben a magyarokra. Az U19-es lányok már július 4. és 11. között bizonyíthatnak az izraeli Netanyában. Számukra a görögök elleni találkozó ígérkezik pikánsnak, a C jelű csoport másik két tagja a német és a svájci csapat. Bár a csoportokból az első három helyezett továbbjut, a sorrend mégsem mindegy, hiszen az élen záró válogatott – értékes pihenőnapot követően – automatikusan a negyeddöntőben folytathatják a tornát.

U19-es leány Európa-bajnokság, Netanya (július 4-11.) A-csoport: Spanyolország, Izrael, Törökország, Románia, Szerbia B-csoport: Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Horvátország C-csoport: Magyarország, Görögország, Németország, Svájc D-csoport: Hollandia, Nagy-Britannia, Portugália, Ukrajna U19-es fiú Európa-bajnokság, Podgorica (szeptember 18-25.) A-csoport: Spanyolország, Hollandia, Málta, Csehország B-csoport: Horvátország, Olaszország, Georgia, Szlovákia C-csoport: Görögország, Szerbia, Románia, Németország D-csoport: Montenegró, Magyarország, Franciaország, Törökország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.