UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-06-06 16:08

Jégkorong: „Ez a szezon örök élmény lesz" – Keresztes Levente

Magyar győztese volt az egyik legerősebb tengerentúli juniorligának, az NAHL-nek: a 20 éves Keresztes Levente a New Jersey Titans gárdájával hódította el a bajnoki címet, amely az odáig vezető úton, az elődöntőben a Halász Bénivel (20) felálló New Mexico Ice Wolvest is legyőzte.

Az NAHL május végi négyes döntőjének két magyar szereplője is volt, ráadásul az elődöntőben találkoztak is egymással. Abban a páharcban Keresztes Levente csapata, a New Jersey Titans nyert a kapuban Halász Bénivel felálló New Mexico Ice Wolves-szal szemben.

Keresztes Levente remek szezont zárt az NAHL-ben Forrás: New Jersey Titans
Keresztes Levente remek szezont zárt az NAHL-ben Forrás: New Jersey Titans
A Titans pedig élt a lehetőséggel, és a döntőben magabiztosan 3–0-ra múlta felül Anchorage Wolverinst. A 20 éves magyar csatár az utolsó mérkőzésen nem volt eredményes, de az egész évadban nyújtott teljesítményére nem lehet panasz: az alapszakaszt és a rájátszást is beleszámítva hatvan meccsen negyvenkét pontot szerzett (17 gól, 25 gólpassz). „Nagy élmény volt az egész szezon, és az is, hogy a végén megnyertük a bajnokságot nyilatkozta Keresztes az MJSZ videójában. – Nehéz út vezetett idáig, és bármennyire érdekes, talán a döntő volt a legkönnyebb mérkőzés a playoff során. Minden párharcnak megvolt a maga nehézsége, talán az elődöntőben, a Béniék ellen volt a legnehezebb, de egy olyan csapatunk volt, amely a végsőkig küzdött, sok hosszabbításos meccset nyertünk, többször jöttünk vissza hátrányból.” A nagyszerű szezon után még nem dőlt el biztosan, hogy az ősztől hol folytatja. „Még nem százszázalék, hogy a következő évadot már az egyetemen kezdem, mert elvileg még maradhatok egy évet a juniorligában, ezt méglátjuk. Ettől függetlenül ez a szezon biztosan örök élmény lesz, biztosan mindenkinek emlékezetes marad, ez a bajnoki cím összeköt majd minket egész életünkre.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.