UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-06-07 17:58

Vízilabda: Pörge Zsombor a rég várt szegedi bajnoki cím után a vb-n is bizonyítana

A szegediek 16 éves vízilabdázója, Pörge Zsombor a sporttörténelmi serdülőbajnoki cím után a világbajnokságra készülő U18-as válogatottban is helyet követelne magának.

A 16 éves Pörge Zsombor alaposan kivette a részét a Szegedi Vízipóló Suli serdülőcsapatának sporttörténelmi aranyérméből, hiszen a Vasas ellen 11–9-re megnyert döntőben öt góllal járult hozzá a város férfi vízilabdázásának első bajnoki címéhez. Az ob I-ben is egyre több lehetőséghez jutó ígéret ráadásul főszerepet vállalt az ifjúsági gárda bajnoki érmében is, hiszen a két gólja mellett a bronzmeccsen az ő lövése zárta az UVSE elleni ötméterespárbajt.

Pörge az egész évadban ez egyik vezére volt az SZVPS-nek Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Pörge az egész évadban ez egyik vezére volt az SZVPS-nek Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Pörgének természetesen mindkét siker közel áll a szívéhez, ám a Juhász Zsolt által irányított serdülőcsapattal mégis csak a dobogó legfelső fokára állhatott. „A serdülőcsapattal számítottunk a jó szereplésre, bár azt nem gondoltuk, hogy aranyérem lesz a vége – mondja a fiatal. – Sokat dolgozunk érte a reggeli edzésektől kezdve egészen a mentális tréningekig. Minden győzelemnek a munka a titka, ráadásul a csapatunkban az összes poszton nagyon jó játékosaink vannak. Nagyon örülünk az első helynek, de fontos hangsúlyozni, hogy ez egy lépcsőfok a számunkra, hiszen még két évig játszhatunk az utánpótlásban, és szeretnénk hasonlóan eredményesek maradni.” A serdülőbajnokság nyolcas döntőjének nem mellesleg a szegedi Tiszavirág uszoda adott otthont, így a helyi fiatalok hazai környezetben és a drukkerek által teremtett fergeteges atmoszférában élhették át a győzelmet. „Bár még fiatalok vagyunk, úgy gondolom, egy játékos pályafutásában kevésszer adatik meg, hogy ilyen hazai közönség előtt játsszon bajnoki döntőt. A nagyjából hétszáz szurkoló felejthetetlen miliőt teremtett. Persze, a döntőben szerzett öt gólomért is jól esnek a dicséretek, de nem tudnék örülni, ha a csapat nem nyer. Az pedig, hogy a siker sporttörténelmi a városban, külön büszkeséggel tölt el minket.” Az elmúlt évek során nem sok szegedi játékossal találkozhattunk a nyári világversenyeken résztvevő magyar korosztályos válogatottakban. A 2005 decemberében született Pörge is abban bízik, hogy egy ilyen évad után ez változni fog az idén. „A 2004-es korosztállyal nagyon szeretnék ott lenni a belgrádi világbajnokságon, így a munka a bajnokság után sem állt meg. Amennyit lehet, próbálok pihenni is, de nagy céljaim vannak a válogatottat illetően.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.