UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-06-08 11:44

Labdarúgás: egy góllal kikapott a finnektől a magyar U18-as válogatott

A dánok elleni vereségek után a finnek korosztályos legjobbjai ellen is alulmaradt az őszi Eb-selejtezőkre készülő magyar U18-as labdarúgó-válogatott, amely 2–1-re kapott ki a keddi összecsapáson.

Az őszi Eb-selejtezőkre készülő férfi U18-as válogatott a dánok elleni hazai mérkőzéseket követően Svédországba utazott, ahol kedden a finnek ellen lépett pályára. Az MLSZ beszámolója szerint a találkozó magyar szempontból jól indult, sok labdát szerzett a csapat, amelyekből ígéretes támadásokat vezettek a fiatalok, akik uralták a mérkőzést. A finnek elsősorban ellentámadásokból voltak veszélyesek, a vezető góljukat viszont egy oldalszabadrúgást követően érték el. Gyorsan összejöhetett volna az egyenlítés, de a magyarok tizenegyest hibáztak, ellenfelük pedig egy kontra végén megduplázta az előnyét.

Nem bírtak a finnekkel az U18-as magyar fiatalok Forrás: MLSZ
Nem bírtak a finnekkel az U18-as magyar fiatalok Forrás: MLSZ
A fordulás után fokozta az addig is magas tempót a magyar válogatott, egymás után alakította ki a helyzeteket, és Jurek Gábor révén a szépítő gól is összejött. Bár benne volt a mérkőzésben az egyenlítés, újabb gól nem született a lefújásig, a finnek 2–1-re megnyerték a találkozót. A magyar válogatott csütörtökön a házigazda svédek elleni meccsel zárják az edzőtábort. „Nagy energiákat mozgósítottunk a mérkőzésen, elsősorban a második félidőben, amikor gyorsan, dinamikusan futballozva sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnálom az eredményt, a játék képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna, de a helyzetek száma alapján akár meg is nyerhettük volna a találkozót. A meccs utolsó harminc percére építhetünk a jövőben, mert az valóban nemzetközi szintű teljesítmény volt” – értékelt a lefújás után Oross Márton szövetségi edző.

Finnország-Magyarország 2–1 (2–0) Magyarország: Simon Barnabás - Deákovits Richárd, Dragóner Áron, Babós Levente, Szijjártó Ármin (Kállai Zalán, 60.) - Kiss Norbert, Kocsis Dominik - Tarcson Ákos (Horváth Hunor, 48.), Keresztes Noel, Bakti Balázs (Krajcsovics Ábel, 60.) - Tóth Tamás Vid (Jurek Gábor, 60.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.