UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-06-08 13:54

Sportlövészet: Rescsik Csaba kvótát szerzett a párizsi paralimpiára

A 17 éves Rescsik Csaba a parasportlövők franciaországi világkupaversenyén ezüstérmes lett, amivel megszerezte Magyarország első kvótáját a 2024-es párizsi paralimpiára.

Kedden rendezték meg a franciaországi Chateauroux városában a World Shooting Para Sport első idei évi világkupa versenyét, melyen már a párizsi 2024-es paralimpiai játékokra is kvalifikációt lehet szerezni – számol be a Magyar Sportlövők Szövetségének honlapja.

Rescsik Csaba (balra) kvótát szerzett a 2024-es párizsi paralimpiára Forrás: hunshooting.hu
Rescsik Csaba (balra) kvótát szerzett a 2024-es párizsi paralimpiára Forrás: hunshooting.hu
Az R1 légpuskások kategóriájának magyar résztvevője, a junior-világcsúcstartó Rescsik Csaba (aki a márciusban a hónap utánpótlásedzőjének megválasztott Jákó Csaba tanítványa) 614,8-es alaperedménnyel kvalifikálta magát a 7. helyen a döntőbe. A finálé is kiválóan sikerült a 17 éves zsombói tehetségnek, ahol végig éremközelben tudott maradni, és végül a második helyen zárta a diadalt. A Cél-Tudat SE fiatalja ezzel megszerezte Magyarország számára az első kvótát a parasportlövészet puskás szakágában a párizsi eseményre. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.