UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-06-09 13:30

Aerobik: pénteken rajtol Portugáliában a nem hivatalos korosztályos világbajnokság

Június 10. és 12. között a portugáliai Guimaraes ad otthont az utánpótláskorú aerobikosok legrangosabb nemzetközi versenyének, a World Age Groupnak. A pénteken kezdődő viadalnak 26 fős magyar csapat vág neki.

Már a helyszínen, a portugáliai Guimaraesben várja a rajtot a magyar delegáció, hogy részt vegyen a 10. aerobik utánpótlás-világversenyen (World Age Group), amelyen összesen 26 sportoló képviseli a válogatottat a 12-14 és 15-17 évesek korosztályában – számolt be a Magyar Torna Szövetség.

Forrás: MATSZ
Forrás: MATSZ
A válogatottat alkotó versenyzők összesen hat egyesületből (Budaörsi DSE, Flex HD SE, Flexi-Team Aerobik Klub, Forma Fitt SE, Óbudai WDSE, Spartacus TC) választották ki a szakemberek. A lebonyolítást illetően a szerdai és csütörtöki edzésnapokat követően a selejtezőket pénteken és szombaton, a döntőket vasárnap rendezik. A mieink a 12-14 éveseknél (Age Group) az összes kategóriában indítanak egységet, míg a juniorok esetében (15-17) női egyéni, trió, csoport és aerodance versenyszámokban lesz magyar érdekeltség. Sipos Mónika edző így nyilatkozott az előkészületekről a MATSZ honlapján. „Sikeresen megérkezett a magyar utánpótlás-delegáció Guimaraesbe, ahol huszonhat versenyzővel képviseljük hazánkat a tizenkettő-tizennégy és tizenöt-tizenhét évesek versenyében, összesen hat egyesületből. Bízunk a minél eredményesebb szereplésben. A szerdai és csütörtöki edzésnapokat követően a selejtezőkre pénteken és szombaton, a döntőkre vasárnap kerül sor." A magyar csapat névsora ITT, míg a részletes program ITT megtekinthető.

Program, aerobik utánpótlás-világverseny, Guimaraes (helyi idő szerint) Június 10. 14:10-18:22 – selejtezők 1. nap (Juniorok: női-férfi egyéni, vegyes páros; Age Group: trió és csoport) Június 11. 10:00-18:55 – selejtezők 2. nap (Juniorok: csoport, trió aerodance; Age Group: férfi-női egyéni, aerodance, vegyes páros) Június 12. 13:35-19:03 döntők

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.