UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-10 14:40

Kézilabda: a meglepetésekkel teli alapszakasz után a hétvégén tartják az ifjúsági és serdülő fiú Final 4-t

Hat klub nyolc csapata esélyes arra, hogy aranyérmet nyerjen az ifjúsági és serdülő fiú kézilabda-bajnokság hétvégi, szigetszentmiklósi négyes döntőjén; az FTC és a NEKA akár duplázhat is.

Két héttel ezelőtt, az utánpótlás leány kézilabda-bajnokság négyes döntőjében megvédték a címüket a bajnokok, a járvány miatt tartott kétéves kényszerszünet után az ifik között újra az FTC, a serdülők mezőnyében megint a NEKA nyert. Hasonló forgatókönyvre a fiúk évad végi tornáján ezúttal biztosan nem számíthatunk, miután a 2019-es serdülőaranyérmes Telekom Veszprém (ma már BFKA-Veszprém) nem jutott el a legjobb négy közé. Alapszakaszgyőztesként ott lesz azonban nyugatról a NEKA, keletről pedig az FTC: az előbbi az ifjúsági ligában nagy meglepetésre a négyes döntőről lemaradó Pick Szegeddel, az utóbbi pedig a talán kissé váratlanul bejutó Csurgóval találkozik az elődöntőben.

Csak a NEKA ifjúsági csapata érkezik címvédőként a szigetszentmiklósi viadalra Forrás: NEKA
Csak a NEKA ifjúsági csapata érkezik címvédőként a szigetszentmiklósi viadalra Forrás: NEKA
Ezzel szemben a „nagyok” mezőnyében címvédésre hajt a Nemzeti Kézilabda Akadémia, igaz, könnyű menetre semmiképpen sem számíthatnak a balatonbogláriak, miután – a Ferencvároshoz hasonlóan – a másik két riválisnál alacsonyabb átlagéletkorú keretet szerepeltetnek. Ráadásul a PLER és a Győr a huszonhat fordulós alapszakaszban bizonyította, hogy képes kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtani. Az esélyeket illetően tehát egyik elődöntőben sem beszélhetünk egyértelmű esélyesről. Sokkal okosabbak pedig valószínűleg csak vasárnap este fél hét körül leszünk.

Ifjúsági és serdülő fiú kézilabda-bajnokság, négyes döntő (Szigetszentmiklós) A szombati program 11: NEKA–Pick Szeged (serdülőbajnokság, első elődöntő) 13: FTC–Csurgó (serdülőbajnokság, második elődöntő) 15: PLER-Budapest–NEKA (ifjúsági bajnokság, első elődöntő) 17: ETO UNI Győr–FTC (ifjúsági bajnokság, második elődöntő) A vasárnapi program 11: bronzmérkőzés (serdülőbajnokság) 13: bronzmérkőzés (ifjúsági bajnokság) 15: döntő (serdülőbajnokság) 17: döntő (ifjúsági bajnokság)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.