UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-06-10 16:07

Labdarúgás: vereséggel zárt Svédországban az U18-as válogatott

Az U18-as labdarúgó-válogatott egy góllal kapott ki a svédektől az idény utolsó felkészülési mérkőzésén.

A finnektől elszenvedett 2–1-es vereség után a Svédországban edzőtáborozó U18-as labdarúgó-válogatott csütörtökön a házigazda svédekkel mérkőzött meg Skene városában.

Vereséggel zárt Svédországban az U18-as válogatott Forrás: mlsz.hu
Vereséggel zárt Svédországban az U18-as válogatott Forrás: mlsz.hu
A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a találkozó elején a magyar válogatott lépett fel kezdeményezőbben, az első húsz percben a kapujuk elé szorította a hazaiakat, ezt követően azonban a svéd együttes átvette az irányítást. A második félidőben inkább a magyar csapat irányított, de a svédek kontrái veszélyesek voltak, és a vezető góljukat is ellentámadás végén szerezték meg. A folytatásban sokat tett az egyenlítésért a magyar csapat, sok ígéretes pontrúgása volt, ám a döntetlent érő gól nem született meg a lefújásig, a svédek 1–0-ra megnyerték a találkozót. „Sajnálom, hogy nem sikerült jó eredménnyel búcsúztatni az U18-as évet, ugyanakkor nagyon sok fontos tapasztalatot szereztünk a mögöttünk álló két hét és négy mérkőzés során. Rengeteg dolog felszínre került a csapatról, a játékosokról, kiderült például, hogyan reagálnak a futballisták a nemzetközi sorozatterhelésre, az edzőtáborok monotóniájára, hogyan dolgozzák fel a kudarcokat. Ezekből mind tanulnunk kell, a megszerzett tapasztalatokat pedig fel kell használnunk az őszi Eb-selejtezőkre való felkészülés során” – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Svédország–Magyarország 1–0 (0–0) Magyarország: Dala Martin - Deákovits Richárd, Yaakobishvili Antal, Lénárt Gábor, Horváth Hunor (Dragóner Áron, 71.) - Kiss Norbert (Keresztes Noel, 46.), Kocsis Dominik - Krajcsovics Ábel (Tarcson Ákos, 59.), Jurek Gábor, Kállai Zalán (Szijjártó Ármin, 71.) - Tóth Tamás Vid (Bakti Balázs, 59.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.