UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-06-10 20:09

Vívás: Keresztes Ádám és Nagy Blanka nyert a kadét párbajtőrözők előválogatóján

A fiúk mezőnyében a tatai Keresztes Ádám, a lányok között a debreceni Nagy Blanka volt a legjobb a kadét párbajtőrözők második előválogatóján.

A fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu
A fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu
Pénteken a kadét párbajtőrözők második előválogatóját rendezték a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az elsőre egy héttel korábban került sor, és az akkori győztesek, azaz Pelle Domonkos és Gachályi Gréta ezúttal is dobogóra álltak, ám annak nem a legtetejére.
A lányok dobogója Forrás: hunfencing.hu
A lányok dobogója Forrás: hunfencing.hu
A fiúk között a legjobb napot Keresztes Ádám fogta ki. A tatai reménység a hibátlan csoportkör után magabiztosan menetelt az aranymeccsig, melyben a most is remekül vívó Pellét győzte 15:11-re. A bronzérem Király Mátyás és Kovács Ákos nyakába került. A leánymezőnyben Nagy Blanka sem talált legyőzőre a versenynapon. A debreceniek ígérete is megingás nélkül abszolválta a csoportját, majd izgalmas asszókat követően (az elődöntőben a kadét Eb-győztes Gachályin túljutva), az aranyért Horváth Lottit győzte le 15:12-re. A harmadik helyen Gachályi mellett az ugyancsak kiváló formát mutató Szilárd Anna végzett.

Eredmények. Kadét fiú párbajtőr előválogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 85 induló. Végeredmény: 1. Keresztes Ádám (Tata, edző: Partali Csaba), 2. Pelle Domonkos (Honvéd), 3. Király Mátyás (Balaton) és Kovács Ákos (Szombathely), 5. Fehér Mátyás (Vasas), 6. Taivainen Bence (Vasas), 7. Samuel Petkantchin (francia), 8. Kiss Bálint (Danubius). A döntőben: Keresztes-Pelle 15:11. Kadét leány párbajtőr előválogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 71 induló. Végeredmény: 1. Nagy Blanka (Debreceni Sportcentrum, edző: Serra Bendegúz), 2. Horváth Lotti (OVSE), 3. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba) és Szilárd Anna (Honvéd), 5. Varga Flóra (SZVSZSE), 6. Lengyel Luca (Szolnok), 7. Papp-Szilágyi Luca (MTK), 8. Kalmár Csenge (Honvéd). A döntőben: Nagy-Horváth 15:12.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.