UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-06-11 18:23

Röplabda: „Meccsről meccsre magabiztosabban játszottam" – Kump Alíz

A csapat legfiatalabbjaként a 18 éves Kump Alíz a női röplabda-válogatott valamennyi Arany Európa-liga mérkőzésén pályára léphetett, és a centertehetség élt is az adódó lehetőséggel.

A Magyar Röplabda Szövetség március végén nevezte ki az új szövetségi kapitányt a felnőtt női válogatott élére. Andreas Vollmer vette át a nemzeti csapat irányítását, és az 55 éves német tréner vezette szakmai stáb májusban tartotta első edzőtáborát a játékosoknak, majd az összetartást az Arany Európa-liga csoportmérkőzések követték. A magyar csapat végül egy győzelemmel és három vereséggel zárt a harmadik helyen, így nem jutott be a sorozat négyes döntőjébe.

Kump Alíz (18) megkapta a lehetőséget a bizonyításra az új szövetségi kapitánytól Forrás: CEV
Kump Alíz (18) megkapta a lehetőséget a bizonyításra az új szövetségi kapitánytól Forrás: CEV
A keret legfiatalabb tagjaként a 18 éves center, Kump Alíz mind a négy találkozón szóhoz juthatott, és abból két alkalommal kezdőként bizonyíthatott. „Korábban még nem dolgozhattam német edzővel, emiatt kellett némi idő, hogy megszokjam az új stílust, viszont az már az első pillanatban látszott, hogy Andinak hatalmas tudása van. Az edzői toplistán a legjobb kétszáz közé sorolják a világon, ami nem véletlen. Elmondta, hogy hosszú távon tervez, és ennek megfelelően fogta fel az Arany-liga meccseket is. Sok mindent kipróbáltunk mind felállásokban, mind taktikai variációkban. Ez az időszak egyfajta felkészülésként szolgált már az Eb-selejtezőkre. Nagyon hasznos szűk egy hónapot töltöttünk együtt, az új kapitány abszolút modern felfogást hozott a válogatotthoz" – fogalmazott Kump az Utánpótlássportnak. A magyar válogatott előbb 3:2-re kikapott a románoktól, majd 3:1-es vereséget szenvedett az ukránoktól, amelyért ötjátszmás sikerrel vágtak vissza a mieink. Zárásként pedig 3:0-ra alulmaradtak a lányok Romániában. A magyar bajnok és kupagyőztes, illetve MEVZA-liga-aranyérmes Vasas Óbuda fiatal játékosa sorrendben három, négy, kettő és négy pontot jegyzett a meccseken.
Kump Alíz (jobbra) fiatal kora ellenére hasznosan játszott a felnőttválogatottban Forrás: CEV
Kump Alíz (jobbra) fiatal kora ellenére hasznosan játszott a felnőttválogatottban Forrás: CEV
„Soha nem vagyok igazán elégedett a teljesítménnyel, de összességében pozitív érzésekkel zártam az Arany-ligát, ami a saját játékomat illeti. Különösen annak a fényében, hogy a klubomban nagyon keveset játszottam az elmúlt évadban. Tudom, hogy még ennél is jobb lehetek, és többre vagyok hivatott, ám egy ilyen nehéz szezont követően, felülmúltam az elvárásaimat. Bevallom, előzetesen nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok játéklehetőséget kapok. Úgy voltam vele, hogy néhány pontnál biztosan nem játszom többet. Ehhez képest minden alkalommal egy-két vagy akár három játszma is jutott. Bár a nyitó meccsen az első néhány pont még döcögött részemről, de utána szettről szettre, meccsről meccsre egyre magabiztosabban mozogtam a pályán, amelyet az is megkönnyített, hogy viszonylag fiatal a csapat. Több hozzám hasonló helyzetben játékos is van a keretben, így gyorsan megtaláltuk az összhangot." További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.