UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-12 15:34

Kézilabda: magabiztosan nyerte meg a siófoki 4 Nemzet-tornát a vb-re készülő női juniorválogatott

A románokat, az angolaikat és a dél-koreaiakat is felülmúlta a női junior kézilabda-válogatott a csütörtöktől szombatig tartó Balaton-parti felkészülési tornán; a magabiztos sikerek biztatóak a június 22-én startoló U20-as vb előtt.

A közvetlen világbajnoki felkészülés első edzőmérkőzéseihez ért a héten a női junior kézilabda-válogatott. A csütörtöktől szombatig tartott, siófoki Négy Nemzet-tornára láthatóan olyan ellenfelek érkeztek, amelyekkel korábban nem találkozott a válogatott, hiszen a románok mellett az angolaiak és a dél-koreaiak alkották a mezőnyt.

Háromból három meccset nyert Siófokon a női juniorválogatott Forrás: NEKA
Háromból három meccset nyert Siófokon a női juniorválogatott Forrás: NEKA
Azért is lehet fontos a mostani tapasztalat, mert a celjei U20-as vb-n két Európán kívüli együttessel (Egyesült Államok, Egyiptom) is egy csoportba került ifj. Kiss Szilárd együttese. Ami a mostani tornát illeti, ahogyan az előzetesen is várható volt, a románokat és az angolaikat magabiztosan múlták felül a lányok, míg a különleges stílust képviselő dél-koreaiak ellen a 13–14-es félidő után végül újabb magyar siker született (28–25).

Junior női Négy Nemzet-torna, Siófok A magyar csapat eredményei: –Románia 40–29, –Angola 27–14, –Dél-Korea 28–25 A torna végeredménye: 1. Magyarország 3 győzelem, 2. Románia 2, 3. Dél-Korea 1, 4. Angola 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.