UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-06-12 19:40

Kosárlabda: megtalálták a siker receptjét Sopronban

A Soproni Sportiskola csapata szerezte meg a bajnoki címet a junior fiú kosárlabda-bajnokságban. Az együttes két edzője, a spanyol Carlos Vallejo és Csátaljay Gábor beszélt a siker hátteréről.

A Vasas Akadémia legyőzésével a Soproni Sportiskola hódította el a bajnoki trófeát a junior fiú kosarasok debreceni országos döntőjében, ezzel Carlos Vallejo és Csátaljay Gábor tanítványai a csúcsra értek. Vajon elmúlt-e már a győzelmi eufória? „Nálam létezik úgynevezett huszonnégyórás szabály. Ez azt jelenti, hogy siker esetén egy napig ünnepelek, utána viszont folytatom a munkát. Na jó, bevallom, most negyvennyolc órán át tartott, mert első nap ünnepeltem, a másodikon meg vártam, hogy elmúljon a fejfájás… De a harmadikon már a jövőn dolgoztam – mondja a mindig mosolygó vezetőedző, Carlos Vallejo a bball1.hu-nak.

Forrás: bball1.hu
Forrás: bball1.hu
Majd a spanyol szakember így folytatta a bajnoki arany legfontosabb összetevőiről. „A csapategység és az önbizalom kellett a sikerhez. Ma is úgy gondolom, hogy a fiúk részéről ez volt a két legfontosabb érték. De egy bajnokságot megnyerni ennél sokkal összetettebb feladat és sok minden kell hozzá. Először is a biztos háttér, vagyis a sportiskola, annak vezetői és szakemberei, az iroda munkatársai. Berta Ferenc fizioterapeuta nélkül például a meghatározó játékosok nem tudtak volna harminc-harmincöt perceket játszani a döntő mérkőzésein" – fogalmazz Vallejo. A soproni sikercsapat másik trénere, Csátaljay Gábor is hasonlóan látja. „A csapategység mindenképpen fontos tényező és abban valóban kiválóak voltunk, de szükség volt a jó egyéni teljesítményekre is. Talán a játékosok magabiztossága is abból táplálkozott, hogy tudták: mindig lesz, aki átsegíti a csapatot a nehézségeken. Hittek a legjobbakban és önmagukban is." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.