UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 5.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-06-13 13:45

Aerobik: hét érmet nyertek a magyar fiatalok Guimaraesben

A guimaraesi nemzetközi aerobikversenyen összesen hét érmet érdemeltek ki a magyar tinédzserek.

Kiválóan szerepeltek a magyarok a portugáliai Guimaraesben megrendezett 10. aerobik utánpótlás-világversenyen, melyen az egységek összesen négy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a vasárnapi döntőkben a junior (15-17) és az Age Group (12-14) kategóriákban összesen 11 magyar vett részt.

Hét érmet nyertek a magyar fiatalok Guimaraesben Forrás: MATSZ
Hét érmet nyertek a magyar fiatalok Guimaraesben Forrás: MATSZ
Az fiatalabb korosztályban Bányász Viktória javított selejtezőbeli teljesítményéhez képest, és 18.750 ponttal megnyerte az egyéni versenyt. Fiú egyéniben Imre Zétény volt érdekelt, és végül 16.150 ponttal a hetedik helyen fejezte be a viadalt. A csoportoknál a Fehér Flóra, Rasó Enikő, Szabolcsi Gréta, Kiss Jázmin, Menyhárt Melissza összeállítású magyar egység 17.850 pontot kapott, amely a bolgárok mögött a második helyhez volt elegendő. A csoportokat a triók követték, Bányász Viktóra, Kiss Jázmin, Menyhárt Melissza alkotta hármas 18.150 ponttal zárt, amely újabb magyar aranyérmet jelentett. Az Imre Zétény, Sárkány Sára vegyespáros a fináléban 16.600 pontot kapott, amely hetedik pozíciót hozott. Aerodance-ben a Bányász Viktória, Fehér Flóra, Szabolcsi Gréta, Kiss Jázmin, Berecz Réka, Révész Valentina, Vámosi Viktória, Zámbori Anna alkotta csapat első lett a selejtezőben, méghozzá 17.000 ponttal, ezt a helyet pedig a fináléban sem adták át másnak, 17.050 ponttal győztek. A junior korcsoportban a trióknál két egység is érintett volt a döntőben. Érdekesség, hogy a selejtezőben a Gyarmati Sophia, György Renáta, Kovács Vivien hármas teljesített jobban, a fináléban azonban a Csitkovics Fanni, Mikulecz András, Nádudvari Patrik alkotta trió végzett előrébb, és 18.500 ponttal bronzérmes lett, míg a másik hármas 17.950 ponttal hatodik. A junior vegyespáros kategóriában nem volt magyar érdekeltség, nem úgy az aerodance-ben, melyben a Mikulecz András, Nádudvari Patrik, Antal Bianka, Koczka Rebeka, Nádudvari Milla, Petróczi Laura, Pintér Szonja, Szalai Júlia összeállítású csapat első helyen került a döntőbe. A magyar egység megőrizte kiváló formáját és az első helyét is, hiszen 17.050-nel a legjobbnak bizonyult. Kőnig Antónia egyéniben 17.650 pontot kapott, amely a nyolcadik helyhez volt elegendő. A csoportok versenyében a Csitkovics Fanni, Mikulecz András, Kőnig Antónia, Nádudvari Patrik, Himmel Tünde 18.800 ponttal a dobogó második fokára állhatott. Ezzel a mieink összesen négy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek. „Mindenkire nagyon büszke vagyok, mert mindenhol sikerült javítani a pontszámokban – értékelt Árva Márta delegációvezető. – Nagyon jó hangulatú, izgalmas döntő volt. Utánpótlás-versenyzőink magabiztos, szépen kivitelezett, stílusos gyakorlatokat mutattak be. A sérülések ellenére jól koncentráltak, pontosan összehangolt mozdulatokkal hajtották végre a nehézelemeket, a magas emeléseket és az aerobik részeket is. Az utánpótlás sikere jó ráhangolódás volt a jövő heti felnőtt-vb-re.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.