UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-06-13 18:54

Labdarúgás: hét év után nyert újra országos bajnokságot az FTC utánpótlása

Izgalmasabban nem is alakulhatott volna az U17-es kiemelt labdarúgó-bajnokság rájátszásának vége, hiszen az utolsó fordulóban az első és a második, vagyis a Ferencváros és a Budapest Honvéd-MFA találkozott; a döntőnek beillő összecsapás végén az FTC-s fiatalok örülhettek, akik hét év után szereztek korosztályos országos elsőséget a klub számára.

Az utolsó pillanatig izgalmas volt az U17-es kiemelt labdarúgó-bajnokság A-csoportja, ugyanis a kiírás végét jelentő 14. tavaszi fordulóban a tabellán mindössze egy pont különbséggel álló első és második helyezett, a Ferencváros és a Budapest Honvéd-MFA csapott össze a Népligetben. A mérkőzés bajnoki döntőnek is beillett, ennek megfelelően pörgős és jó hangulatú találkozót láthatott a közönség, amelyet a vendégek kezdtek jobban. A kispesti fiatalok kevesebb mint egy óra alatt kétgólos előnybe kerültek, László Máté és az NB I legutóbbi évadában bemutatkozó Szűcs Tamás is betalált – karnyújtásnyira kerültek a bajnoki címtől a Honvéd játékosai. Negyedórával később Gágyor Domán szépített, így izgalmas hajrára volt kilátás, a fordulat pedig nem maradt el. Az utolsó tíz perc kezdetén a korosztálytól egy évvel fiatalabbnak számító, U16-os Varga Zétény szép csel után lőtte ki a rövid sarkot; a döntetlen már a Ferencvárosnak kedvezett.

A ferencvárosi fiatalok ünnepelhettek az U17-es bajnoki döntő után Forrás: fradi.hu
A ferencvárosi fiatalok ünnepelhettek az U17-es bajnoki döntő után Forrás: fradi.hu
Újabb gól már nem született, így az őszi szezont az ötödik helyen záró FTC ünnepelhetett az U17-esek első osztályában. Az örömöt tovább növelte, hogy a klub utánpótlása 2015 óta nem tudott országos bajnoki címet nyerni. A fővárosiak hét évvel ezelőtt az azóta már megszűnt U21-es felsőházban tudtak az élen végezni. A fradi.hu-nak a csapat vezetőedzője, Korolovszky Gábor értékelt a meccs után. „Nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben nagyon magas szintű játékot mutattunk be, volt két hatalmas helyzetünk, amikkel nem éltünk, illetve véleményem szerint egy tizenegyest sem kaptunk meg, míg a másik oldalon sikerült gólt szereznie az ellenfélnek. Nem könnyű ilyenkor visszaállni a meccsbe, 0–2-ről pedig pláne. A mi srácaink elképesztő munkát tettek bele a meccsbe a második félidőben, szívvel és koncentrációval, ami igazán méltó volt a Ferencvároshoz. Így aztán sikerült felállnunk ebből a rossz helyzetből. Két U16-os fiú is nálunk játszott, ők is magas szinten futballoztak. Ez egy kiváló közösség; sajnos ez az utolsó napom velük, de ennél szebb befejezést el sem tudnék képzelni.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.