UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-06-14 12:05

Úszás: edzője szerint Pádár Nikolett kétszáz gyorson középdöntős, a váltóval döntős lehet a budapesti felnőtt vb-n

A szombaton kezdődő budapesti vizes-vb medencés versenyein a három magyar utánpótláskorú versenyző egyike a Szegedi Úszó Egylet 16 éves ígérete, Pádár Nikolett lesz. Edzője, Gellért Gábor nyilatkozott arról, hogy mi várható a fiataltól a Duna Arénában.

A hazai rendezésű felnőtt vizes-világbajnokság medencés versenyein induló három utánpótláskorú versenyző közül kétségkívül Pádár Nikolett a legrutinosabb (rajta kívül még a Budafókában úszó Molnár Dóra és az Iron SE versenyzője, Komoróczy Lora állhat rajthoz).

Pádár Nikolett egyéniben a középdöntőért, a váltóval a fináléért hajt a budapesti felnőtt vb-n Forrás: MÚSZ
Pádár Nikolett egyéniben a középdöntőért, a váltóval a fináléért hajt a budapesti felnőtt vb-n Forrás: MÚSZ
A Szegedi Úszó Egylet 16 éves ígérete járt már felnőttvilágversenyen: tavaly, a kazanyi rövid pályás Eb-n 200 m gyorson ötödik lett, míg az év végi Abu-Dzabi rövid pályás vb-n a 4x200-as gyorsváltóval végzett szintén ötödikként. Az áprilisi, debreceni országos bajnokságon a 200 mellett 100 méter gyorson is nyert, igaz, a Duna Arénában egyéniben csak az előbbi távon áll majd rajtkőre és a gyorsváltókban is ott lesz. Pádár néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy olimpiai bajnok akar lenni – erre a következő napokban még nem lesz esélye, a nemzetközi elithez viszont szombattól tovább közelíthet. „Hihetetlen, hogy Niki milyen fejlődésre képes akár egyik hétről a másikra is, és remélem, ez még nagyon sokáig így lesz nyilatkozta Gellért Gábor, a SZÚE vezetőedzője az egyesület közösségi oldalán.A formája tehát biztató, de a cél eléréséhez szintet kell lépnie. Ahhoz, hogy a világbajnokságon összejöjjön a középdöntő, már a délelőtti előfutamban olyan időt kell úsznia, amellyel magyar bajnok lett. Ehhez a menetrendhez igazítjuk az edzéseket is, a reggeli tréningek különösen nagy hangsúlyt kapnak. A váltóval reális cél a döntőbe jutás, majd a fináléban a minél szebb helyezés. A járvány miatti versenyhalasztások után az idén minden korosztályban lesz Eb és vb is, így nem akármilyen nyara lesz Nikinek, ez neki és nekem is kihívás. Másfél héttel a vb után már az ifjúsági Eb-n kell szerepelnie, de teher alatt nő pálma.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.