UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-06-15 13:38

Labdarúgás: öt akadémista kapott profi szerződést az MTK Budapestben

Az MTK Budapest U19-es labdarúgócsapatával bajnok Vasvári Zoltán, Bene Domonkos, Szőke Gergő, Juhász Bálint és Velicskó Szabolcs is 2025 nyaráig írt alá a klubban.

Újabb öt akadémistával kötött profi szerződést a labdarúgó NB II-ben rajthoz álló MTK: az U19-es bajnokságot megnyerő kék-fehér együttes játékosai közül Vasvári Zoltán, Bene Domonkos, Szőke Gergő, Juhász Bálint és Velicskó Szabolcs is 2025 nyaráig írt alá – számolt be róla a klub honlapja.

Vasvári Zoltán is profi szerződést kapott Forrás: mtkbudapest.hu
Vasvári Zoltán is profi szerződést kapott Forrás: mtkbudapest.hu
A 18 éves Vasvári Zoltán 2018 óta futballozik az MTK Budapestnél, azóta az U15-ös és az U17-es csapattal bronzérmes, a 2021-22-es idényben pedig az U19-el aranyérmes lett, valamint az ősszel bemutatkozott az NB III-ban is, ahol 12 mérkőzésen kétszer volt eredményes. A támadó a cseh Sparta Praha elleni UEFA Ifjúsági Liga-mérkőzésen emlékezetes góllal segítette továbbjutáshoz a csapatot. Bene Domonkos már 11 éves kora óta erősíti az MTK-t, az elmúlt nyolc évben pedig számos alkalommal végzett dobogós pozícióban a korosztályos csapatokkal. A középpályás 2020-ban súlyos sérülést szenvedett, februári visszatérését követően azonban fontos szerepet játszott az U19-es együttes sikereiben. A 2003-as születésű Szőke Gergő Benéhez hasonlóan szintén 2014-ben érkezett az MTK-hoz és az elmúlt két idényben aranyérmet nyert az U19-es csapattal. A középpályás a Sparta Praha elleni párharc mindkét mérkőzésén pályára lépett az UEFA Ifjúsági Ligában. Az U19-es csapat védelmének karmestere, Juhász Bálint szintúgy nyolc évvel ezelőtt érkezett a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára. A 19 éves hátvéd is kivette a részét az U19-es korosztály elmúlt évekbeli sikereiből. Juhász 2021 októberében az NB III-as csapatban is bemutatkozott. Szintén 2003-as születésű Velicskó Szabolcs, aki 2018-ban érkezett az akadémiára. A kapus első két évében ezüst-, illetve bronzérmet ünnepelhetett korosztályos csapatával és bár azóta elsősorban cserekapusként számoltak vele, összesen 11 mérkőzésen így is pályára lépett, köztük két NB III-as találkozón – sőt, a 2020–21-es kiírásban három alkalommal az NB I-es csapat kispadjára is leülhetett. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.