UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-06-15 14:21

Vívás: Balogh Bella 18 évesen bizonyíthat a felnőtt Eb-n

A Vasas 18 éves párbajtőrözője, Balogh Bella még akkor sem hitt teljesen az Eb-szereplésében, amikor a negyedik helyen végzett a felnőttranglistán.

Pénteken kezdetét veszi Antalyában a felnőtt vívó Európa-bajnokság, melyen a magyar küldöttség legfiatalabb tagja a Vasas párbajtőrözője, Balogh Bella.

Balogh Bella 18 évesen bizonyíthat a felnőtt Eb-n Forrás: hunfencing.hu
Balogh Bella 18 évesen bizonyíthat a felnőtt Eb-n Forrás: hunfencing.hu
Halla Péter 18 éves tanítványa újonc lesz a kontinensviadalon, és úgy érdemelte ki a felnőttválogatottságot, hogy a saját korosztályában, elsőéves juniorként nem sikerült neki a junior Eb-indulás kiharcolása. „Azt sajnálom, hogy a junior Eb-ről lemaradtam, de annál nagyobb öröm, hogy most a válogatott tagja lehetek. Meglepődtem, amikor megtudtam, hogy indulhatok egyéniben. Igaz, negyedik lettem a ranglistán, de ez a válogatási szabályok alapján nem jelentett automatikus részvételt. Köszönöm a bizalmat, mindent megteszek, hogy megháláljam. Most még nem izgulok, de később bizonyosan fogok” – mondta az ígéret a hazai szövetség honlapjának, amely arra az érdekességre is kitért, hogy a magyar küldöttség legfiatalabb és legidősebb tagja között 28 év a korkülönbség. A tőrvívó Mohamed Aida ugyanis 46 évesen lesz ott az Eb-n. Mohamed az első Eb-érmét (egy egyéni ezüstöt) 16 évesen, 1992-ben szerezte. Balogh Bella 12 évvel később született. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.