UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-16 11:37

Kézilabda: a 17 éves Sass Kincsővel erősített kapusposzton a Ferencváros

Az FTC élvonalbeli, Magyar-kupa győztes női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy az ősztől Sass Kincső is a klubot erősíti. A 17 éves kapus az NB I/B-s Pénzügyőrből igazolt a Népligetbe.

A hazai első osztály mellett a Bajnokok Ligájában szereplő zöld-fehérek mindenképpen akartak Janurik Kinga, valamint a rehabilitációját végző Bíró Blanka mellé még egy kapust igazolni, s végül a 17 éves Sass Kincsőre esett a választásuk.

Sass Kincső visszatért az FTC-hez Forrás: fradi.hu
Sass Kincső visszatért az FTC-hez Forrás: fradi.hu
Sass egyébként Ferencvárosban ismerkedett meg a sportággal, hét éven át szerepelt az utánpótláscsapataikban. A felnőttek között eddig a Pénzügyőrnél szerepelt, illetve a legutóbbi idényben kettős játékengedéllyel az élvonalbeli Budaörsnek is tagja volt. „Nagyon jó érzés volt belépni az Elek Gyula Arénába, főleg így, hogy a felnőtt csapathoz térhetek vissza, ez megtiszteltetés számomranyilatkozta az ifjúsági Európa-bajnok fiatal kapus a fradi.hu-nak.Hét évet töltöttem a klubnál, itt tanultam meg az alapokat, szóval abszolút meghatározó az életemben a Ferencváros. Mindig is figyeltem a felnőtt csapatot, és nagy álmom volt, hogy egyszer a felnőtt öltözőbe kerülhessek. Hittem benne, hogy sikerülhet, mert nagyon akartam és tettem is érte, illetve úgy voltam vele, hogy ott ülök majd, ha törik, ha szakad. A tanulásban és a sportban is az a fajta vagyok, aki mindent megtesz a céljaiért. Tudom, hogy az edzéseken is klasszisok lesznek majd velem szemben, de szeretem a kihívásokat, ezért nem tartok ettől. Szeretnék minél többet fejlődni, a lehető legtöbbet elsajátítani. A legjobb helyen leszek ebből a szempontból – dolgoztam már Duleba Norberttel, tudom, hogy nagyon jó edző, és hogy mire számíthatok tőle, ezért is szerettem volna újra vele edzeni, illetve fantasztikus lesz Janurik Kinga és Bíró Blanka mellett fejlődni, tőlük is rengeteget tanulhatok.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.